„Kopp-kopp, itt az Egyesült Államok Parti Őrsége! Szállít a járművével drogot?”

2019. július 12. 18:54

Puszta kézzel állított meg egy amerikai kommandós egy félig víz alatt haladó járművet a nyílt óceánon.

2019. július 12. 18:54

Látványos videót mutatott be az Egyesült Államok parti őrségének június közepi akciójáról a Military.com, az amerikai fegyveres erők portálja. Mint írják, a USS Munro nevű hajó a Csendes-óceán keleti részén haladt, amikor egy fura járműre lettek figyelmesek a legénység tagjai.

Mint kiderült, egy félig víz alatti haladásra képes jármű volt, ún. „narkó-tengeralattjáró”, amelyet általában a drogcsempészek szoktak használni. Ez ebben az eseten is így volt, de most nem a drogfogás nagysága volt a hírértékű – bár a sajtó által írt 17 ezer font, avagy 7700 kilogramm sem mindennpos – hanem az, ahogy elfogták a vízi járművet.

Történt ugyanis, hogy az egyik kommandós minden rögzítés nélkül, csak taktikai felszerelésében átugrott a járműre, ahol dacolva a hullámokkal és az alatta tátongó mélységgel, háromszor-négyszer rávert a fedélzeti nyílásra. Puszta kézzel. Ennek hatására valószínűleg megrökönyödtek a bent lévők, ugyanis hamarosan – a videó végén – egy kézpár jelent meg a nyílásban.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. július 13. 23:37
Igen, természetesen igen.
motoman
2019. július 13. 09:29
Aggódom! Veszélyben az a demokrácia az Egyesült Államokban! Egy jogállamban ilyet nem lehet megtenni!
DrPepper
2019. július 13. 08:52
A USS Munro, ha jól látom, egy elég nagy rombolóerővel felszerelt hajó, a féltengeralattjárónak nem sok esélye lett volna, ha bármivel próbálkoznak. https://en.wikipedia.org/wiki/USCGC_Douglas_Munro_(WHEC-724)
Rockpapa
2019. július 13. 08:38
Képzeljük el ha az Amerikai partokhoz közelitene engedély nélkül a libsik"embermentő"hajója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!