Merkel: Fontos a szabályozatlan migráció elleni fellépés

2019. május 03. 07:18

A kancellár Nigerbe, a migrációs válság egyik fő gócpontjába látogatott.

2019. május 03. 07:18

Nagyon fontos, hogy az Európai Unió együttműködjön a szabályozatlan migráció elleni küzdelemben az Afrikában gócpontnak számító Nigerrel – jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtök este Niameyben, háromnapos nyugat-afrikai körútjának utolsó állomásán.

„Az emberkereskedők ellen csak úgy tudunk sikeresen fellépni, ha növeljük a munkahelyek számát itt. Beindítottuk az első beruházásokat, de bővíteni kell ezeket, mert reményt kell adnunk az embereknek a térségben, amely a migránsok útvonala Líbia, majd Európa felé. Vissza kell szorítanunk a szabályozatlan migrációt, ebben Niger már nagy erőfeszítéseket tett, és mi, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és általában az EU segítjük ebben” – mondta a kancellár.

Mahamadou Issoufou nigeri elnök elmondta, hogy az országán keresztüláramló migránsok aránya mára évi 5-10 ezerre csökkent, miközben az intézkedések bevezetése előtt még 150 ezer volt.

Merkel körútjának első állomásán, Burkina Fasóban ígéretet tett arra, hogy Németország támogatni fogja a térség országait az iszlamista terrorizmus elleni harcukban és a stabilitás megteremtésében. Ezzel összefüggésben bejelentette, hogy Németország 10 millió euró (3,2 milliárd forint) támogatást ajánl fel a nyugat-afrikai országnak rendőri kapacitásainak bővítésére, a két testület felszereltségének javítására, illetve egy német katonai tanácsadó misszióra, amelyről az előzetes tárgyalások már megkezdődtek. Merkel további ötmillió euró fejlesztési támogatást is felajánlott az országnak.

(MTI)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. május 03. 12:18
Óráját nézi meg a centit vágja .
áfonya
2019. május 03. 11:58
Ezt kommunista náci zsidó szabályozott migrációt igy értelmezi , bárki bűnöző terrorista mihelyst az euba beteszi a lábát , állampolgárság megilleti kap , nem kell dolgozni szabadon gyilkolhat törvény védi ,bárki tulajdonát elveheti , bármelyik nőt megerőszakolhatja , gyújtogathat ,tilos elítélni , rendőrség nem tartóztathatja le ,mentelmi jogot kap..... na ez budeszkanca elképzelése.
rajgy
2019. május 03. 11:18
"....Merkel: Fontos a szabályozatlan migráció elleni fellépés...." ?? Legálissá teszik és kész. Orbán összejátszik Angela Merkellel. Angela Merkel az alábbi ZDF-interjuban azt hazudta 9:40-nél, hogy Orbán kérte a Faymann-t 2015-ben, hogy engedje be a Hegyeshalom felé menetelő menekülteket. https://www.dailymotion.com/video/x6nbvxx Orbán nagykövete persze nem tiltakozott, nem buktatta le a Merkelt, nem akarta hazugságon kapni, nem akart "csatát" nyerni a migrációs propaganda háborúban. Orbán nem akar egy erősebb Merkel-utódot, akin esetleg nem talál fogást. (Ki tudja, hogy mit tud a Putyin Orbánról és Merkelről? Németh Miklós azt mondta: "Az oroszoknak mindenről volt másolata.")
OberEnnsinnen
2019. május 03. 10:47
"Merkel: Fontos a szabályozatlan migráció elleni fellépés 2019. május 3. 07:18" Tudjuk, te kis lehallgatott szíájés f.sz,. mondanám, ha férfi lennél, de maradjunk csak az első szónál: tudjuk. És azt is tudjuk: a szabályozott migráció, az Wirschaffendas. Nézd hülyének az endékás jó qrva nagynénikédet, szerencsétlen nyomoronc...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!