Varsó a balkáni országok unós csatlakozását szorgalmazza

2019. április 12. 17:48

A lengyel külügyminiszter szerint a többi közép-európai ország is ezt akarja.

2019. április 12. 17:48

 

Lengyelország a közép-európai szomszédjaival együtt a nyugat-balkáni országok mielőbbi uniós csatlakozását akarja - hangsúlyozta Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter pénteken Varsóban, az úgynevezett berlini folyamat keretében tartott külügyminiszteri egyeztetés után.

Czaputowicz a német külügyminiszterrel, Heiko Maasszal együtt tartott közös sajtóértekezletet a hat nyugat-balkáni állam (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró és Szerbia) EU-integrációjának elősegítését célzó külügyminiszteri találkozó után.

Az integráció kilátásaira vonatkozó kérdésre válaszolva a lengyel diplomácia vezetője elmondta: az Európai Bizottság által 2025-re kitűzött csatlakozási időpont „nem tűnik túl távolinak”, mindazonáltal „van bizonyos aggodalom”, hogy a nyugat-balkáni országok számára a belépés „nehezen elérhető lehet”.

„Nemcsak ezeknek az országoknak a hibájából, hanem a befogadási készség uniós oldalon megnyilvánuló hiánya miatt is” – fűzte hozzá Czaputowicz. fűzte hozzá Czaputowicz.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!