Migrációkutató: Észak-Macedónia felé indulhat a migránskaraván

2019. április 06. 09:47

A jelek arra mutatnak, hogy Észak-Macedónia felé indulhat el a Görögországban lévő migránskaraván – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

2019. április 06. 09:47

Az igazgatóhelyettes szerint elsősorban szírekből és afgánokból áll a tömeg, amelyhez észak-afrikai és egyéb régiókból származók is megpróbálnak rácsatlakozni.

Hozzátette, hogy a legizgalmasabb kérdés a szervezők kiléte, de erről egyelőre nagyon keveset tudni.

Ha a körülbelül 1500 fős tömeg eljutna Észak-Macedóniába, akkor még többen próbálnának meg útra kelni – mondta a szakértő.

(MTI)

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. április 06. 12:09
Ami azt illeti, az adatok szépen csökkenő tendenciát mutatnak. Emlékeim szerint 10ezer körüli "kritikus tömeggel", péntek délutáni időponttal kezdődött a hírfolyam. Ez mostanra lecsökkent másfélezer körülire, akik még mindig helyben vannak. Lehet, hogy hatékony a görög hatóságok működése? Vagy egy újfajta "kommunikációs játéknak" vagyunk a tanui, amelyik egy kissé összetettebb? Az egész probléma elbagatellizásálására játszanak? AZ elején jól felturbózni az adatokat, "beszaratni" a jónépet, majd kivételesen kellő intézkedésekkel megakadályozni, hogy a probléma teljes mértékben ki tudjon bontakozni, utána pedig lehet hivatkozni, hogy "minden kezelhető", "a probléma nem is komoly probléma".
Rugo
2019. április 06. 11:26
"Mindenfelől özönlenek a faszszopó gecik takarók és kaja helyett lángszórót nekik! "
3M..
2019. április 06. 11:13
1500 fő? Ez még flashmobnak is gyenge. Szebb Jövőt!
C.Dömötör
2019. április 06. 10:56
Ez persze egy szigorúan spontán lebonyolítás. Ez csak úgy magától megszületett, mint 2014-15-ben, amikor a világ több pontján ugyanazt gondolták az emberek, nevezetesen ; hogy, mi csak Európában tudjuk elképezni a további életünket! Punktum. Vannak itt akik lufikat emlegetnek, rövid emlékezettel. Ezt pontosan úgy szervezték, hogy az EU választás idejére essen. Egy durva, erőszakos bagázs, kiváló színészi képességekkel, mindenféle gátlás nélkül. Érzik, tudják, hogy itt gyenge lábon áll a szigor, és ezt kihasználják. A gyerekeket, és a nőket előre tolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!