Tőkés: Nem akarunk az elűzött szászok és svábok sorsára jutni

2019. március 10. 18:19

Az EPP a MOGYE ügyével is foglalkozhatna – jelentette ki az erdélyi magyar EP-képviselő.

2019. március 10. 18:19

Tőkés László szerint a centenáriumát ünneplő román politikai osztály „fesztív” magyarellenességben éli ki magát, és nem akarja megérteni, hogy az erdélyi magyarok nem akarnak az elűzött és kiárusított szászok és svábok sorsára jutni.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a székely szabadság napja alkalmából vasárnap Marosvásárhelyen tartott demonstráció szónokaként úgy értékelte: a román hatalom igazságtalanul börtönözte be a terrorváddal elítélt székelyeket, hogy megfélemlítse a szabadságáért és autonómiáért kiálló székely népet.

Megjegyezte: ideje volna, hogy az EU és az „Orbán Viktor miniszterelnököt kárhoztató” néppárti frakció ne csak a Közép-Európai Egyetem sorsával, hanem a megsemmisülés határára jutott marosvásárhelyi magyar orvosi egyetem helyzetével is foglalkozzon.

(MTI)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. március 11. 06:32
A székelyek annyi mindent túléltek már ezt is ki fogják bírni! Viszont, az EU-nak végre Európa ügyeivel is kéne foglalkozni nemcsak a kannibálokéval.
annamanna
2019. március 11. 04:52
román utak https://www.google.com/search?q=roads+in+romania+meme&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjp6_LPlPngAhXI5KQKHdU6BMUQsAR6BAgFEAE&biw=1600&bih=789 csak a mozgó gifet emelem ki https://www.memecenter.com/fun/5320659/but-first-let-me-lose-some-romanian-followers
Madéfalva Reloaded
2019. március 10. 23:13
Egyetlen dologra jó ez a megmozdulás: ez pedig a felvonulók személyazonosságának listázása. Olyan jámborak vagytok, minden csapdába besétáltok. Ezzel a gyanúperrel élve Tőkés egyenesen kollaboráns a bukaresti szeku 4 ágának valamelyikének. Olyan jámborak vagytok. Minden csapdába besétáltok.
Madéfalva Reloaded
2019. március 10. 22:01
Hogy mersz hangosan megszólalni székelyek előtt, Tőkés László! Ezer szerencséd, hogy rókák elé nem dobták a porhüvelyed nyomorult darabjait! Istennek hálát már nem adhatsz ezért, mert úgy árultad el a nyájad, hogy geréb dezső csak pislogott! Nem ismer meg a sajtószemléző munkatársad engem, mi? Te, Tamás Gáspár Miklós évfolyamtársa, uszító! Kolozsvár szégyene, nem mersz megismerni, nincs rá időd igaz-e? Az vagyok, aki nem sózott idejében a seggedre, hogy ne baszakodj azzal a kamerával meg Chrudinákkal 89ben! Egy általad megkeresztelt bárányod vagyok baszdmeg, akiről a budapesti éjjeli járat kóbor ellenőre ütötte le a keresztvizet, a Kakasos templomból, ahova te egy csokor virágot nem vittél 89 óta. Agyaram nőtt, ismerem a cigányt, a kurucot, a labancot, a birkabundámból ezüst szőrme lett és ezután amikor kinézel a teleholdra, hallani fogod a vonyításom, Tőkés László, derék hiszékeny oláhk, mezőségi magyarok és székelyek tömeggyilkosa, ábrándjaik porba perzselője, Vaskapuba lövetője. Árulója. Nem kerested meg a szerzetest a Monostoron, hogy megtudd, hogyan lehet és kell küzdeni a függetlenségért. Jól olvassa a kedves sajtószemléző puncikád: függetlenségért. Nem autonómiáért, aminek a tábláját másokkal, életüket megélt becsületes jámborakkal cipelteted. Székely területi függetlenségért, amit nem kiabálnak, hanem megélnek, amikor megadja éppen az az Isten, akit te elfelejtettél. Nem kerested meg Londonban az autonómiát, Sánthát, amit megőriz, amit magával vitt, amidőn elhagyott bennünket békében családot alapítani. Az az autonómia és az, hogy én ezt most megírhatom. A székely autonómia a hatalmaskodásotoknak tűnő uszító hózöngésetektől teljesen függetlenül létezik és ha már ez a kérdés, na nyílt ellenségében, a nyakára medvéket telepítő Bukarestben is inkább bízik, mint bennetek. Az okát megkeresitek magatoknak, az összes pszichoterapeuta a rendelkezésetekre áll, van rá magánkeret. Majmot csináltok a székely méltóságból ezekkel a táblás felvonulásokkal. Jól ismersz és jól ismerlek. Csalod a jámbor székely szellemet vérontásba ismét. Szörnyű csapdába, végromlásba csalod ismét. És nincs körülötted Helga, hogy szóljon vagy hallgasson. Megölted volna magadban a lelkiismeretet is Istennel együtt, ha tehetted volna. Gyopárt a Hargitáról hozzatok. Ez a székely és se neked, Tőkés László, se Tamás Gáspár Miklós uszítónak soha nem lesz közük már a bizalom e várfalaihoz. http://nemfelejtjuk.blog.hu/media/image/Tiboru/Vasszekely/1Vassz%C3%A9kely_1.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!