Ezrek vonultak az utcára Grúziában

2018. december 03. 08:21

Több ezren tüntettek Tbilisziben vasárnap, hogy tiltakozzanak a Grúziában tartott elnökválasztás eredménye miatt.

2018. december 03. 08:21

Több ezren tüntettek Grúzia fővárosában vasárnap, hogy tiltakozzanak a kaukázusi országban tartott elnökválasztás eredménye miatt – írja a Euronews.

A grúz választási bizottság csütörtökön jelentette, hogy az elnökválasztást a kormánypárt jelöltje, Szalome Zurabisvili nyerte. A vesztes elnökjelölt, Grigol Vasadze szerint az ellenzéki pártok bíróságon támadják meg a végeredményt.

„A tervünk egyszerű. Szeretnénk, ha ez az úgynevezett kormány meghallaná a grúz embrek szavát, mert mindenki azt gondolja, hogy a választásokat megbundázták. Ezt minden külföldi megfigyelő igazolta. Mi tartjuk magunkat a grúz alkotmányhoz és a törvénykezéshez” – mondta az elnökjelölt Grigol Vasadze.

A nemzetközi megfigyelők jelentése szerint a választás során érvényesült ugyan a verseny, de a kormánypárt jelöltje aránytalan előnyt élvezett, a kampány során pedig állami forrásokat is használtak a győztes támogatására, a határ elmosódott a kormánypárt és az állami szervek között.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2018. december 03. 10:23
A problema az, hogy nem Soros embere gyozott...
Öreg
2018. december 03. 09:53
Érdekes! A tüntetők és a nép másképp szavaz!
Csigorin
2018. december 03. 09:09
Egy jo pont amiert vegre magyarul Gruziat irtak. Amugy meg erdekelnenek a bizonyitekok azon tul hogy "azt mondtak". Meg utana kene nezni ki is ez a Zurabisvili, bar a Szalome mar arulkodo...
IV. Fawkes
2018. december 03. 08:32
A vesztes pedig: https://hu.wikipedia.org/wiki/Grigol_Vasadze Hisz ez egy szovjet-amerikai hidegháború, nem választás :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!