Szijjártó: Magyarország nem szavaz Lengyelország ellen

2018. október 15. 07:20

Lengyelország a végsőkig számíthat Magyarország támogatására a hetes cikkely szerinti eljárás során – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2018. október 15. 07:20

Magyarország semmilyen Lengyelország elleni szankciót nem fog megszavazni, és számíthat Lengyelország támogatására mindvégig a hetes cikkely szerinti eljárás során – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozását megelőzően az MTI-nek Luxembourgból eljuttatott közleményében.

A külgazdasági és külügyminiszter, aki éjszakába nyúlóan egyeztetett Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel, aláhúzta, hogy a felek kölcsönösen biztosították egymást országaik támogatásáról. Mint közölte, a megbeszélés fő témái a Magyarország és Lengyelország ellen zajló európai uniós eljárások, valamint a migrációs kihívások voltak.

A felek egyetértettek abban, hogy az országaik ellen indított eljárások tisztán politikai alapú támadások, és mind a lengyel, mind a magyar intézkedések teljes mértékben összhangban vannak az európai uniós jogszabályokkal. A politikai alapú támadások oka egyértelműen a két ország migrációs politikája, amelynek kapcsán aláhúzták, hogy sem Lengyelország, sem Magyarország nem fog befogadni illegális bevándorlókat, és elutasítanak mindenfajta kötelező betelepítési programot – közölte Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Babivadász
2018. október 15. 11:57
Kiváló külügyminiszterünk nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy az uniós országok nem ellenséges országok gyülekezete. Amennyiben valamelyik ország nem tartja be az Uniós szabályokat, azt figyelmeztetni kell, mert nem egy szedett vedett bandáról van szó , ahol mindenki azt csinál amit akar. Akinek ez nem tetszik, az távozzon és ne akadályozza a többieket .
ciprióta
2018. október 15. 11:32
hiába ugat ez az orbánista kisfasz,,,,...DDD , soha nem fognak minket egy csapatban kezelni a lengyelekkel. Lengyelország európai középhatalom, igen erős atlanti háttérrel és konkrét amerikai támogatással, komoly haderővel és a közeljövőben telepitendő jelentős katonai bázisokkal. Magyarország egy koszos középbalkáni porfészekké kezd válni, főlet ideológiai, politikai vonatkozásban, akit senki nem kedvel az unióban. Irány moszkvabád marhák....LOL
hoyalif
2018. október 15. 11:31
Hetente több mint $ 7k-t dolgozom részmunkaidőben. Továbbra is hallottam, hogy mások is megtudják, hogy mennyi pénzt tudnak online fizetni, ezért úgy döntöttem, hogy belenézek. Nos, minden igaz, és teljesen megváltoztatta az életemet. Itt kezdtem.......>>>> https://www.Money47.com
Kvasztics Fedor
2018. október 15. 09:21
Az EU alkotmány esetében és a Sargentini ügyben már látszott, hogy az EU bürokraták nem ragaszkodnak saját szabályaikhoz. Elképzelhető, hogy a lengyel, magyar ügy esetében is így tesznek majd, hogy a két ország ne védhesse meg egymást, bár lesznek még országok, akik most nem dumálnak, de adott esetben vétózni fognak, mert saját jövőjüket látják a fejleményekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!