Meghunyászkodott Macron előtt a francia szélsőbaloldal vezetője

2018. szeptember 09. 10:42

Mélenchon idegengyűlölőnek nevezte az elnököt, előtte viszont már nem volt olyan nagy szája.

2018. szeptember 09. 10:42

Különös közjátéknak lehettek tanúi péntek este a marseille-i kikötőben sétálók. Emmanuel Macron francia elnök Angela Merkellel tartott vacsorája után úgy döntött, találkozik az utca emberével, háromnegyed órán keresztül állt a szelfikészítők és a politikusok karrierizmusa miatt elégedetlenkedők rendelkezésére – adja hírül a Le Nouvel Observateur.

Jean-Luc Mélenchon, a szélsőbaloldali Engedetlen Franciaország vezetője, marseille-i képviselő is szóba elegyedett az elnökkel. Macron hangsúlyozta: mindig örömét leli a Mélenchonnal való társalgásban, a szélsőbalos vezérrel vannak politikai ellentéteik, de nem tekinti az ellenségének, nem úgy, mint a Nemzeti Tömörülést (a Nemzeti Front utódját).

Mélenchon néhány órával azelőtt egy beszédében „a legnagyobb idegengyűlölőnek” nevezte Macront, amiért az elnök megszavaztatta a törvényt, amelynek értelmében 95 napon át migránsközpontokban tarthatnak egész családokat. Mélenchon az elnök jelenlétében ugyanakkor jóval visszafogottabb volt: egy újságíró kérdésére először tagadta, hogy ilyet mondott volna, majd annyit jegyzett meg: „talán egy finom marseille-i túlzással éltem”.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2018. szeptember 11. 21:05
Manu megszavaztatott egy olyan kirekeszto torvenyt hogy szegeny mikriket sot egesz csaladokat, gyerekeket anyukakat es dolgos csaladapakat bezarva lehet tartani honapokig - es meg csak nem is hallottunk rola? Sehol a Helisinki bizottsag, az Orvosok Hatarok, Az awaz es a tobbi bohoc? Ellenorztek mar, hogy elegendo mennyisegu halal elemozsiat kapnak szegenyek?
Robur
2018. szeptember 09. 16:28
Örülök, hogy a sok dislikeoló a szélsőbalosok felszopója.
választópolgár
2018. szeptember 09. 14:28
A matematikát nem lehet ideologizálni. Marszejben már most többségben vannak pirézek. Nem ideológia, hanem makacs matematika hogy ki nyeri ott a választásokat.
__Y__
2018. szeptember 09. 12:46
Az ég óvjon minket az ilyen szélsőbalos Mélenchon féléktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!