Szexista szobahőmérsékletről beszélt a Szex és New York sztárjának stábja

2018. augusztus 30. 08:05

Cynthia Nixonék szerint a New York-i kormányzóságért folytatott harcban ellenfelük szexista módon lehűti a termeket.

2018. augusztus 30. 08:05

Lehet-e szexista egy szoba hőmérséklete? – veti fel a nagyon amerikai és nagyon XXI. századi kérdést a BBC egyik cikkében, mely a New York állam kormányzói tisztségéért vívott demokrata belharcot mutatja be.

Ugyanis a New York-i kormányzóságért demokrata színekben nem csupán a harmadik megválasztásáért küzdő Andrew Cuomo, hanem a Szex és New York magát demokratikus szocialistának nevező sztárja, Cynthia Nixon is indulni kíván. Nixon pedig váratlan, feminista szöveggel támadta be a mainstream demokrata jelöltet: rendezvényein „szexista módon” alacsony a hőmérséklet.

Cuomo ugyanis kampányrendezvényei alatt a jéghideg termeket preferálja, még a New York Times is megjegyezte, hogy aki a szenátor választási rendezvényeire látogatna, az vigyen kabátot és takarót.

Nixon stábja ezért megkérte Cuomóékat, hogy egy szerda esti rendezvényen csak 24 fokra hűtsék le a termet, Rebecca Katz, Nixon stratégája szerint pedig a körülmények „hírhedten szexisták” Cuomo rendezvényein. Katz ugyanis úgy vélte, a legtöbb nő számára a Cuomo által használt jéghideg kibírhatatlan.

Több újságírónő is kiállt Nixonék szexista szobahőmérsékletet firtató felvetése mellett, a Politico riportere szerint viszont szó sincs „férfi összeesküvésről” a termosztátok szabályozását illetően. „Miért nem mondhatjuk egyszerűen azt, hogy a férfiak és a nők másképpen öltözködnek és mások a preferenciáik? NEM minden szexista!” – érvelt Dan Goldberg.

Andew Cuomo stábja is reagált a merőben szokatlan felvetésre: ők azt mondták, „Cynthia Nixonnal ellentétben a kormányzó fontosabb dolgokra összpontosít, mint a szoba hőmérséklete”.

Egy 2015-ös kutatás egyébként kimutatta, míg a férfiak legtöbbször 22 fokos szobahőmérsékletet preferálnak, a nők az enyhébb, 25 fok mellett teszik le a voksukat.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2018. szeptember 03. 14:18
Na, mi van? Tán 22 fokban túl kemény lesz a bimbi?
DrPepper
2018. szeptember 01. 19:06
24 fokra lehűteni? Micsoda szexista követés. A 22 és 25 fok középarányosa 23.5 fok, ebből jottányit sem szabad engedni! Aztán jönnek majd a 24.5 mega 25 fokos termek!
Mbear
2018. augusztus 30. 21:13
Ez a legnagyobb probléma. Ever. A hőmérséklet.
GV0917
2018. augusztus 30. 19:40
Lehetnek! Hogy nem? Dehogyis nem! mi az hogy, nagyon is! Mármint a nők teste és gondolkodásuk speciális logikája is . Annyit fűznék hozzá, hogy ilyen formán mindenki lehetne békeharcos és virtigli ANTIFASISZTA ám fascista az nem!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!