Külföldi újságírók érkeztek Észak-Koreába, a leszerelést ellenőrzik

2018. május 22. 12:02

Dél-koreaiak nem jöhettek.

2018. május 22. 12:02

Kedden nemzetközi újságíró-csoport érkezett az észak-koreai Wonsanba, hogy a kommunista diktatúra egyik nukleáris kísérleti telepének leszerelését felügyeljék – írja az Euronews. Az újságírók között több kínai, két-két amerikai és orosz, valamint egy brit és egy indiai hírcsatorna kapott meghívást, azonban dél-koreai újságírók nem szállhattak fel a Pekingből indult charter-járatra.

Az AP munkatársa elmondta, még nem tudják, mikor indulnak a nukleáris bázisra, egyelőre még csomagjaik szelektálására sem volt idejük, mert azonnal egy hotelbe vitték őket.

Phenjan egyoldalú atom-moratóriumot hirdetett az amerikai elnök, és az észak-koreai vezető közötti találkozó előkészületei közben. Donald Trump és Kim Dzsong Un a tervek szerint szeptember 12-én találkozhat Szingapúrban.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ready2
2018. május 22. 13:42
Ujsagirok felugyelik a nuklearis leszerest. Aha. Ennek aztan van ertelme, valszeg nem lehet oket megvezetni majd szakmai kerdesekben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!