Török védelmi miniszter: Az afríni hadművelet „gyakorlatilag megkezdődött”

2018. január 19. 12:15

A török tüzérség elmúlt napokban leadott lövéseivel „gyakorlatilag megkezdődött” a kurd Népvédelmi Egységek nevű milícia ellenőrizte területek elleni hadművelet – jelentette be Nurettin Canikli török védelmi miniszter.

2018. január 19. 12:15

A török tüzérség elmúlt napokban leadott lövéseivel „gyakorlatilag megkezdődött” a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térsége elleni hadművelet – mondta Nurettin Canikli török védelmi miniszter pénteken az A Haber török kormányközeli televíziónak adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy a szíriai határ átlépésére mikor kerül sor, a tárcavezető úgy válaszolt: „lehet, hogy ma, lehet, hogy holnap, vagy talán még az este”. A török vezetés „a legmegfelelőbb időpontot próbálja kiválasztani” – tette hozzá.

Ankara a törökországi kurd szeparatistákhoz hasonlóan az Észak-Szíria túlnyomó részét ellenőrző YPG-t is terrorszervezetnek tartja. A miniszter hangsúlyozta, hogy a terrorizmus mindennemű jelenlétét megszüntetik Észak-Szíriában, az YPG teljes eltávolítása pedig az egyik alapvető török cél.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!