Több mint százan rekedtek egy osztrák sífelvonón

2018. január 29. 18:58

Az embereket helikopterek és hegyimentők segítségével szabadították ki.

2018. január 29. 18:58

Műszaki hiba miatt több mint száz turista rekedt a Kreischberg sípálya egyik felvonóján hétfőn – közölte a felső-stájerországi rendőrség. Az osztrák rendőrség Twitter-üzenete szerint 100-150 turista került szorult helyzetbe a rosenkranzi síliften.

A mentés azonnal megkezdődött három helikopter, továbbá a hegyi mentők tizenegy csapattának részvételével, de helyi segélyszervezetek is közremúködtek.

Karl Fussi, a sílift üzemeltetője elmondta: a hegyi mentők felmásznak az ülésekig és köteleken engedik le az embereket, míg a helikopterek fentről eresztenek le valakit, aki felviszi a fedélzetükre a turistákat. A Kronen Zeitung című osztrák lap – online kiadásában – délután arról számolt be, hogy röviddel este hat óra előtt a mentés sikeresen befejeződött.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. január 31. 18:11
2016-ban kétszer is leállt alattunk a ketyere, igaz egy órán belül újra elindult, de addig ott fityegtünk ég és föld között.
di maggio
2018. január 29. 20:10
Sose kerüljön senki ilyen helyzetbe,
sersem4
2018. január 29. 19:08
A migránsok már sífelvonóval támadják Európát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!