Több időt kapnak a matekvizsgára a lányok Oxfordban

2018. január 26. 09:58

A női hallgatóknak több időt biztosítanak a matematika vizsgákon az Oxfordi Egyetemen.

2018. január 26. 09:58

Az Oxfordi Egyetemen arra jöttek rá, ha több időt kapnak a lányok a tesztek írásnál, mint a fiúk, akkor jobb eredményeket érhetnek el matematikából és informatikából – írja a Figyelő.

15 perccel több időt kapnak a női hallgatók a vizsgatesztek megírására, mert az egyetem szakemberei úgy vélik, jobban tudnak teljesíteni a nők, ha csökken a rájuk nehezedő időnyomás. A feladatsor nehézsége ugyanolyan mértékű, mint a fiúké, ebben nincsen különbség.

A szándék tökéletesen kiszolgálja a korszellemet, ugyanis a nemi különbségeket akarták a 90 percről 105 perce meghosszabbított vizsgával kiküszöbölni.

Míg a egyes szakértők azt sugallják, hogy nincsenek nemi különbségek a matematikai képességekben, Sarah Hart, a London Egyetem matematika professzora elmondta, észrevette, hogy a női hallgatók kétszer is ellenőrizték a válaszukat, mielőtt közzétették volna a csoportban. A férfi hallgatók ugyan gyorsabban válaszolták, de többet is hibáztak.  

Az egyetem folytatja a vizsgák adatainak óvatos monitorozását, egyelőre komolyabb következtetések nélkül. A harmadéves lányok jobb eredményeket értek el, miután több időt kaptak, ennyit állapítottak meg egyelőre.

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2018. január 28. 13:24
Igazi zsenik.
kombinátor
2018. január 27. 23:49
javaslom a következő többletidőket vizsgán: - nők + 15 perc (már megkapták) - négerek +25 - cigányok +120 - Schulz, Juncker + 40 - Vona +70
kombinátor
2018. január 27. 23:46
1. ez nem szexizmus ... 2. ez nem a nők lebecsülése ... 3. ez ellen nem sivalkodnak a hülye feminista picsák ... 4. a férfiak is jobbat írnak +15 perc esetén ...
Senki Alfonz
2018. január 27. 20:14
Az anyakönyvvezető és az eskető pap előtt pedig a férfiak kapjanak 15 perccel több időt a válaszra!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!