Semmisnek nyilvánították a marosvásárhelyi iskolaigazgató elleni vádemelést

2018. január 05. 14:11

A törvényszék semmisnek nyilvánította a román korrupcióellenes ügyészség marosvásárhelyi iskolaigazgató elleni vádemelését.

2018. január 05. 14:11

A Maros megyei törvényszék jogerősen megsemmisítette a vádemelés bizonyos iratait abban a büntetőperben, melyet a korrupcióellenes ügyészség (DNA) indított a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium törvénytelennek vélt létrehozása és működtetése miatt Tamási Zsolt volt iskolaigazgató és Stefan Somesan Maros megyei volt főtanfelügyelő ellen.

A törvényszék mind Tamási Zsolt mind pedig Stefan Somesan esetében a nyomozást elrendelő 2016. november 3-án keltezett ügyészségi rendeletet találta törvénytelennek, és zárta ki a vádiratból. Gogolák H. Csongor, Tamási Zsolt ügyvédje az egyik közösségi portálon tett pénteki bejegyzésében azt közölte: a döntéssel a törvényszék jogerősen törvénytelennek minősítette a DNA vádiratát.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2018. január 06. 12:52
Némely hozzászóló, mintha nem értené miről van szó. Ezért vad "szőröstalpú románozásba" kezd. A DNA és "gazdája", bizonyos amerikai szerv elleni jogos, persze nem szőröstalpuzó dühöngésnek a törvénysértő vádemelés és tisztessége emberek (a magyar iskolaigazgató és a román tanfelügyelő) meghurcolásakor volt az ideje. 2016 novemberében. Most inkább örüljünk, hogy egy román bíróság végre szembe mert szállni a félelmetes hírű DNA-val, és igazságot szolgáltatott.
Antigoné
2018. január 05. 17:41
Mégiscsak létezik igazság(szolgáltatás)?
Gyéressy Károly
2018. január 05. 15:00
Ezeket az ügyészeket dicsőíti itt rendre pár fórumtárs afféle „bezzeg Románia” stílusban.
Mich
2018. január 05. 14:58
Na, mi derül ki..., hogy a "korrupció-vadászok" a törvénysértők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!