A koalíciós tárgyalás megkezdése mellett döntött az SPD

2018. január 21. 17:28

A koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött a Német Szociáldemokrata Párt. Az SPD és a CDU/CSU várhatóan kedden kezdi el a tárgyalásokat, amelyek nagyjából két hétig tarthatnak. Ha a megbeszélések sikeresen végződnek, ez lehet a harmadik nagykoalíció, és a negyedik kormány, amelyet Angela Merkel vezet.

2018. január 21. 17:28

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével folytatandó hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött vasárnap Bonnban a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) rendkívüli kongresszusa, a 642 küldött közül 362 a tárgyalás megkezdésére, 279 pedig ellene szavazott, 1 küldött tartózkodott. A koalíciós tárgyalások elkezdésére a küldöttek 56,3 százaléka szavazott, ellene pedig 43,5 százalék.

Az SPD és a CDU/CSU várhatóan kedden kezdi el a tárgyalásokat, amelyek nagyjából két hétig tarthatnak. Ha sikerül kidolgozni egy koalíciós szerződést, a mintegy 450 ezres tagságú SPD pártszavazással, a tagság voksai alapján dönt arról, hogy ismét koalícióra lép-e a CDU/CSU-val.

Az új német szövetségi kormány így húsvét körül alakulhat meg. Ez lenne a harmadik nagykoalíció, és a negyedik kormány, amelyet Angela Merkel, a CDU elnöke vezet.

(MTI)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. január 22. 05:03
Nyugati társadalomra nagy a betolakodók nyomása ezért a brüsszeli vezetők elosztanák hogy ne legyen robbanás.Erre az eus vezetők kitalálták a szolidaritást a kvóta elosztásra.
áfonya
2018. január 22. 01:28
Bayer show (2018-01-21) - ECHO TV. Bayer Zsolt saját maga által gyűjtött híreket kommentál és saját értelmezésében tálalja azokat, mint például: Spiró György szerint 4 millióan éheznek Magyarországon; Hamilton: A fiúk nem hordanak hercegnős ruhákat; Túl kereszténynek találtak francia tanárok egy rajzfilmet, ezért leállították a vetítést. A műsor második részében a műsorvezető vendége volt Dörner György, az Új Színház igazgatója. https://www.youtube.com/watch?v=_KSMAMW4pkc
áfonya
2018. január 22. 01:10
Igazi ellenzék az eu - soros ..Magyarországot megakarják fojtani.
Gyéressy Károly
2018. január 21. 22:39
372 kontra 269? Nem ez a szokásos arány Németországban. Szarban az SPD.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!