Minden második német megbuktatná Merkelt

2017. december 28. 08:16

Míg szeptemberben csupán a választók 36 százaléka szerette volna Angela Merkel távozását, mostanra 47 százalék látná jobbnak a kancellár távozását.

2017. december 28. 08:16

A németek 47 százaléka szeretné Angela Merkel távozását egy, a YouGov közvéleménykutató által készített felmérés szerint – írja a The Local DE.  A közvélemény-kutatás kimutatta továbbá, hogy csupán a megkérdezettek 36 százaléka szeretné, ha Merkel kitöltené mandátumát, és 2021-ig kancellár maradna.

A felmérés jelentős visszaesést mutat a Németországot 2005 óta vezető kancellár támogatottságában: hetekkel a szeptemberi választások után csupán a választók 36 százaléka gondolta, hogy Merkel hátrébb lépése lenne üdvösebb, míg akkor még 44 százalékuk támogatott volna egy újabb ciklust a kancellár vezetésével.

Angela Merkelt még a szeptemberi német szövetségi választásokon választották újra, ám pártjának nem volt meg a kormányalakításhoz szükséges többsége, így koalíciós tárgyalások kezdődtek: az abban résztvevő pártok színei alapján Jamaica-koalíciónak is nevezett együttműködés a CDU, a Zöldek és a liberális FDP részvételével működhetett volna, ám utóbbi párt kivonult a tárgyalásokról. 

Januárban Merkel és a CDU tárgyalásokat kezd egy, a szeptemberben történelmi vereséget szenvedő szociáldemokraták és a kereszténydemokraták között kötendő újabb nagykoalícióról. A Martin Schulz-vezette SPD eleinte elutasította a nagykoalíciót, de még kérdéses, hogyan határoznak a német kormányalakítási válságban.

(Fotó: MTI)

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. december 28. 11:46
Soros mint menekül 1947 nem volt különb mint most Európába deportált csőcseléknél,,maradt a fajtájánál. https://www.kephost.com/image/Egzq
bsamu
2017. december 28. 11:41
Semmi gond, majd ugyanúgy megveszik az utódját is. A bábokat könnyű cserélgetni.
Bokros Birka
2017. december 28. 10:54
Elég szégyen ez kérem, hogy volt kommunista agitációs propagandistát még ennyien támogatják jobboldalon. Nem említve drága édesanyától magába szívott héber anyanyelvével. Katasztrófa ez kérem, idegen bevándorlók vezetik Európát és még egy ország fele hajbókol neki.
áfonya
2017. december 28. 10:39
Német kommunista nácit rúgjátok picsán még miellőtt bele nem döglötök a merkel diktatúrába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!