Megtiltották Navalnijnak, hogy elinduljon az elnökválasztáson

2017. december 25. 18:32

Hivatalosan is megtiltották Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusnak, hogy indulhasson a 2018-as elnökválasztáson. Navalnij a választások bojkottjára hívta fel támogatóit.

2017. december 25. 18:32

Hivatalosan is megtiltották Alekszej Navalnijnak, hogy indulhasson a 2018-as orosz elnökválasztáson – írja az AP. Mint arról a Mandiner is beszámolt, Navalnijt annak ellenére jelölték hívei a választásra, hogy az ellenzéki politikus felfüggesztett börtönbüntetése miatt nem vehet részt a megmérettetésen. Ma a Központi Választási Bizottság egyhangú döntéssel erősítette meg korábbi állásfoglalását.

A bizottság döntése után Navalnij videóüzenetben fordult híveihez, és a választások bojkottjára szólította fel őket. „A folyamat, amiben részt vennénk, nem választás: csupán Putyin és az általa kiválogatott jelöltek indulhatnak” – fogalmazott a politikus, hozzátéve: a választáson való részvétel a korrupcióra és a hazugságokra való szavazással lenne egyenértékű.

A március 18-i elnökválasztásnak Vlagyimir Putyin jelenlegi elnök az esélyese, aki negyedik ciklusát kezdheti meg győzelme esetén.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2017. december 26. 16:42
Navalnij zsidó
Csigorin
2017. december 26. 08:48
Talan probaljatok olyan jeloltet kiallitani, akinek buntetlen az eloelete. Vagy az nem megy, mert olyan egyszemelyes partotok van mint Fodoreknak nalunk? Rohej, hogy egy 1-2% koruli fazont mutogatnak mint Putyin "kihivojat", kb annyira van eselye megszorongatni mint Fodornak vagy Fegyornek Orbant.
Senye Péter
2017. december 26. 08:26
Irányított demokrácia.
BőröndÖdön
2017. december 26. 07:59
A véreskezű kágébést szeretjük a legjobban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!