Kopt keresztény templomra támadtak Kairóban

2017. december 29. 13:48

Kopt keresztény templomra támadtak fegyveresek pénteken Kairó déli részén, a támadásnak több halottja és sérültje van.

2017. december 29. 13:48

Legkevesebb tíz ember életét vesztette és öten megsebesültek egy kopt templom elleni merényletben Kairó déli részén pénteken, egyiptomi egészségügyi minisztériumi források szerint – írja az Euronews.

Egy fegyveres férfi támadt rá a Heluán negyedben lévő Mar Mina templomra. Az épület előtt kezdett lövöldözni, öt biztonsági őrt megsebesített, mielőtt a rendőrség lelőtte. Az al-Ahram kormánylap internetes oldalán közzétett fényképen, amely valószínűsíthetően a támadó holttestét ábrázolja, egy szakállas, lőszerekkel teli mellényt viselő, földön fekvő férfi látható.

Az EFE spanyol és a dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy négy áldozat két egyiptomi katona és egy rendőr, valamint a templom gondnoka. Az ötödik halott a támadó. A dpanak nyilatkozó, nevének elhallgatását kérő biztonsági vezető szerint volt egy másik támadó is, aki elmenekült a helyszínről.

Tavaly december 11-én 29 ember vesztette életét a kairói Szent Péter kopt templomnál történt öngyilkos merényletben. Idén áprilisban virágvasárnapkor két kopt templom ellen elkövetett öngyilkos merényletben 45 ember halt meg. Ezeket a merényleteket az Iszlám Állam vállalta magára.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2018. január 02. 05:28
Feri, Beér Miklós, Fabiny hogyan tovább?
popzene
2017. december 30. 11:45
Biztos úgy értékelik, hogy a keresztények integrációja reménytelen.
Spiltyu
2017. december 30. 11:04
Mikor lesz olyan hogy keresztények robbantanak mecstnél és megölnek több ezer muszlim rohadékot?
pollip
2017. december 30. 08:06
Várom a pápa megszólalását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!