Beperli Putyint Alekszej Navalnij

2017. november 01. 18:03

Az orosz ellenzéki aktivista hatósági engedély híján kénytelen magánterületen kampányolni. Navalnij Putyint sejti az ügy mögött, ezt szeretné bebizonyítani a bíróságon.

2017. november 01. 18:03

Pert indít Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista, a Korrupcióellenes Alap vezetője – írja a TV Dozsgy.

Navalnij a pert azért indítja, mert a hatóságok nem engedélyezték neki a szimpatizánsaival való tüntetéseket, és nem is egyeztettek erről a résztvevőkkel – a politikus a bíróságon azt akarja bizonyítani, hogy „ezeket a törvénysértő parancsokat maga Putyin adta ki”.

„Semmi kétség afelől, hogy mindezt Moszkvából irányítják. A különböző városokban működő tisztségviselők nem tudnának hasonlóan törvénysértő módon eljárni felsőbb utasítások nélkül” – indokolt honlapján a politikus.

Az ellenzéki aktivista kijelentette, hivatalos engedély híján más formában fog találkozni a választókkal – közterületek helyett a tüntetések magánterületeken és magánhelyiségekben lesznek. Navalnij október 29-én Tambov városában már így kampányolt – egy helyi üzletember ajánlotta fel neki telkét az esemény megtartására.

A következő állomáson, Irkutszkban is hasonlóan fognak eljárni: szintén egy üzletember jóvoltából egy bútorboltban lesz a gyűlés – ismeretlenek azonban nemrég egy disznó fejét akasztották az üzletember irodájának ajtajára.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. november 02. 16:57
Navalnij aláírta a halálos ítéletét...most már csak a végrehajtás módja és ideje a kérdéses. És többen ennek itt tapsikolnak, mert a narancssárga köd értelmük legutolsó maradványait is felemésztette! A belem kifordul a putyinista szarkupacoktól!
Csigorin
2017. november 01. 19:32
Oszt ha Navalnijt vagy Szobcsakot penzelik nyugatrol akkor miert nem visit az orosz kulugy mint a malac hogy "ne avatkozzanak a valasztasainkba"?
abraxas
2017. november 01. 18:42
Mondjuk Navalnijt tényleg zaklatja Putyin. Vagy Putyint zaklatja Navalnij? :-)
SilentBob
2017. november 01. 18:15
Alekszej Navalnij, akinek „szabadulása” és részvétele Nyemcov temetésén az egyik legizgalmasabb esemény lett hirtelen a mainstream baloldali médiában, ahol máris a béke fiatal nagykövete, a félelmek nélkül élő hős ifjú képe kezd kirajzolódni, aki – nem lepődünk meg – de Soros NGO-khoz tartozó „civil” szervezetek jogvédőjeként kezdte karrierjét, hogy aztán Amerikában tanuljon, és úgy térjen vissza hazájába, hogy átvegye a hősi halott, Nyemcov helyét az Ellenállásban. Más kérdés, hogy épp 16 millió forintnyi Soros-pénz elsikkasztása miatt került börtönbe, és ugye itt felsejlik a Norvég alap balhéja előttünk. Most már szervezi a hatalmas mindent megrázó utcai harcokat, amik ugye civil alapokon épülve a nép köréből érkezve…. stb. stb. stb. De lényegében melyek a Soros-franchise szerint buktatják meg általában azokat a rezsimeket világszerte, akik nem felelnek meg a Soros Skynet üzleti igényeinek és az általa diktált neoliberális-vadkapitalizmus társadalmi rendjének. http://tutiblog.com/soros-gyorgy-eseteben-a-valosag-rosszabb-mint-a-legrosszabb-osszeeskuves-elmelet/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!