Fico: Az EU-nak nincs alternatívája

2017. október 23. 15:23

Robert Fico szlovák miniszterelnök kijelentette: az európai és atlanti irányultság egyértelmű megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke.

2017. október 23. 15:23

„Az európai és atlanti irányultság egyértelmű megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke, az európai uniós és NATO-tagság pedig alapvető keretet jelent az ország biztonsága, stabilitása és erősödése tekintetében” – jelentette ki Robert Fico, szlovák kormányfő hétfőn Pozsonyban.

Robert Fico abból a közös állásfoglalásból idézett, amelyet hétfői pozsonyi találkozóján fogadott el a három legfőbb szlovák közjogi méltóság, miután az ország stratégiai külpolitikai céljairól tárgyalt a pozsonyi várban.

Az Andrej Kiska államfő, Andrej Danko házelnök és Robert Fico által is aláírt dokumentum a legfőbb közjogi méltóságok állásfoglalása Szlovákia, európai uniós és NATO-tagságának prioritásairól címet adták. Annak főbb megállapításait közösen tartott sajtótájékoztatójukon ismertették a találkozó résztvevői.

Ebben egyebek mellett leszögezik: az EU Szlovákia, illetve lakosai számára olyan élettér és értékrend, amelynek nincs alternatívája.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2017. október 25. 10:23
nem tudom ... lehet hogy nem jutott el ficóhoz a brexit?
Hurka
2017. október 25. 07:34
Ficónak sincs?
Szvidrigajlov
2017. október 24. 07:59
Szlovákiában mikor lesz választás?
Burmin
2017. október 23. 20:03
Mi is uniópártiak vagyunk, de nem a Juncker-féle változaté...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!