Újrakezdődhet a párbeszéd az USA és Oroszország között

2017. augusztus 07. 10:31

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter úgy véli, az amerikai fél ismét készen áll a párbeszéd újrakezdésére Oroszországgal.

2017. augusztus 07. 10:31

Bár az Egyesült Államok és Oroszország között igencsak feszült lett a viszony az elmúlt pár hétben, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter úgy véli, az USA is nyitott a kapcsolatok javítására, így végre újrakezdődhet a párbeszéd a két fél között – írja a Reuters.

A diplomata ezt azután nyilatkozta, miután egy, a fülöp-szigeteki Manilában megrendezett nemzetközi konferencián beszélt Rex Tillerson amerikai külügyminiszterrel.

Lavrov elmondása szerint Tillerson rögtön az újabb oroszellenes szankciócsomag oroszországi visszhangjáról kérdezte őt. „Főként az érdekelte, részleteiben milyen ellenlépéseket tettünk az oroszellenes szankciócsomagról szóló törvényre válaszul” – nyilatkozott az orosz külügy feje.

A két diplomata között ez volt az első találkozás, miután Donald Trump aláírta az újabb szankciókat, ezzel pedig úgy tűnt, szertefoszlanak a jobb kétoldalú viszonyra való törekvések. Az oroszok azonnal válaszoltak a törvénytervezetre: visszavettek egy, az Egyesült Államok nagykövetsége által lízingelt moszkvai üdülőt, és számos amerikai diplomatát kiutasítottak az országból.

Az orosz külügyminiszter most úgy fogalmazott, Tillersonnal való megbeszélésükön számos témára kitértek – szó esett a Koreai-félszigeten kibontakozó nukleáris válságról, és kitértek az Egyesült Államok és Oroszország közötti esetleges közös koordinációs tervekre is. Lavrov bizakodóan nyilatkozott a tárgyalás után: „Késznek érezzük az amerikai kollégáinkat, hogy folytassuk a párbeszédet. Úgy gondolom, erre nincsen alternatíva” – szögezte le.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. augusztus 08. 05:43
ennek a folyamatosan hazudozó orosz ribbentroppnak bármely kijelentése nem más ,mint egy nagy adag szarkupac, de ti azért higgyétek el minden szavát..DDDDDDD
röviden
2017. augusztus 07. 12:48
Azért ő az orosz külügyminiszter, hogy lássa a jeleket. :) Nekem kevésbé tűntek fel, sőt.
balbako_
2017. augusztus 07. 11:00
Az amerikai külpolitika olyan zavaros, hogy abban én különösebb rációt, pozitív vonást keveset látok. Csak egy fokkal enyhébb, mint amit őrült előde összeszenvedett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!