Robbantás volt New Yorkban, 29 sebesült

2016. szeptember 18. 06:50

Eddig 29 sérültje van a helyi idő szerint szombat este New York szívében, Manhattan Chelsea nevű negyedében, a metróban elkövetett robbantásnak. Ezzel egyidőben New Jerseyben is felrobbant egy bomba, de annak a robbantásnak nincs sérültje. A polgármester szerint a manhattani robbantás szándékos volt, de nincs rá bizonyíték, hogy terroristaakció lett volna.

2016. szeptember 18. 06:50

Összesen 29-en sérültek meg a helyi idő szerint szombat este kilenckor, közép-európai idő szerint éjjel három körüli robbanásban a BBC szerint

A sérültek közül senki sincs életveszélyben, de egy személy állapota súlyos. Egyes hírek szerint a bomba egy kukában robbant. A hatóságok több utcát és számos tömbházat lezártak, négy metróvonalon leállt a közlekedés a környéken, s egy esetleges második bomba után is nyomoznak.

Pár órával korábban a New York melletti New Jerseyben is robbant egy csőbomba, de abban a robbanásban senki sem sérült meg, viszont töröltek miatta egy karitatív célú futóversenyt. 

A polgármester, Bill de Blasio azt nyilatkozta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy terrortámadásról lenne szó, de szerinte a robbantás „szándékos” volt.

Chelsea divatos bulinegyed Manhattanben, hétvégenként tele vannak emberekkel az itt található szórakozóhelyek.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2016. szeptember 18. 12:46
Autobalesetben még mindig többen halnak meg ...
magnamater
2016. szeptember 18. 11:15
Hát ezért kell az összes migránst áttelepíteni az USÁ-ba! Ott a robbantás, halálos áldozattal még nem terrortámadás!
gabor7th
2016. szeptember 18. 10:54
Kózeledünk a választásokhoz, úgyhogy most nem szabad azt mondani, hogy ez egy terrortámadás.
lutra
2016. szeptember 18. 10:48
Milyen nyugodtak ezek az amerikaiak, őket egy robbantás már nem is terrorizálja. Gondolom a sérültek még most is nevetgélnek, hogy milyen jó vicc volt a metróban robbantani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!