Autóba rejtett pokolgép robbant Kelet-Törökországban, több halott és sok sérült

2016. augusztus 18. 10:23

Legalább hárman meghaltak és százan megsérültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant csütörtökön a főként kurdok lakta kelet-törökországi Elazig város rendőrkapitánysága előtt.

2016. augusztus 18. 10:23

Autóba rejtett pokolgép robbant csütörtökön a főként kurdok lakta kelet-törökországi Elazig város rendőrkapitánysága előtt, legalább 3 ember meghalt, több mint százan megsebesültek, köztük 10-en súlyosan – jelentette a Dogan török hírügynökség.

A központtól hat kilométerre található négyemeletes épület homlokzata szinte teljesen beomlott, a környező fák gyökerestül kiszakadtak a földből. A helyszínre sok mentőegységet rendeltek. A hatóságok a merényletért a kurd autonómiáért harcoló Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezetet teszik felelőssé.

A kurd lázadók gyakran követnek el hasonló támadásokat az ország délkeleti, illetve keleti részében, mindazonáltal ezen a településen először fordult elő.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazug tolvaj JOBBLIBSIKET ELZAVARNI
2016. augusztus 18. 11:27
mivel DK-Törökország tele van kurdokkal az ilyen eseteknél könnyen akad kurd sérült is de tudják, hogy függetlenségükért áldozatot kell hozni
hazug tolvaj JOBBLIBSIKET ELZAVARNI
2016. augusztus 18. 11:24
Itt az ideje egy önálló Kurdisztán megszületésének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!