Túszdráma és tüntetések Örményországban

2016. július 21. 09:46

Négy napja folyik a túszdráma a jereváni rendőrkapitányságon. A vasárnap betörő fegyveresek bebörtönzött ellenzékiek kibácsátását követelik és az embereket az utcára szólították. A tüntetések szerdán a rendőrökkel való véres összecsapásokba torkollottak. Az éjszaka során 50 ember sebesült meg, ennek fele rendőr.

2016. július 21. 09:46

Vasárnap számoltunk be arról, hogy fegyveresek foglalták el a jereváni rendőrkapitányságot. A bebörtönzött ellenzékiek szabadon bocsátását követelő túszejtők akkor az utcára szólították az embereket.

A túszdráma négy napja tart. Négy túszt kiszabadítottak vasárnap és hétfőn, de további négyet fogva tartanak a fegyveresek, köztük az ország és a főváros helyettes rendőrfőnökeit is – írta meg az Al Jazeera

Tüntetések vannak, puccs nincs

A túszejtők felhívására ténylegesen demonstrációk indultak. Szerdán véres összecsapások voltak a tüntetők és a rendőrök között. A beszámolók szerint a demonstrálók kövekkel kezdték el dobálni a rendőröket, számos tüntetőt letartóztattak.

Csütörtök hajnalban a rendőri kordonokkal szemben 2000 ember barikádokat kezdett építeni, mire a rohamrendőrök további verésekkel és letartóztatásokkal reagáltak. Az örmény egészségügyi miniszter közlése szerint az éjszaka során 50 ember sérült meg, köztük 25 rendőr. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matschka
2016. július 21. 13:18
Gennyes orbán elengedte a baltás gyilkost!!!
red label
2016. július 21. 10:50
Az iszlám felébredt és felforgatja a világot, csak azt nem tudom, hogy a zsidók, mikor szállnak be buliba, az egyik legjobb fegyvertechnikával rendelkeznek (taktikai atombombával is)?????????
Energetikus
2016. július 21. 10:48
még az Ararát is a törököknél van ...
Fahrenheit 451
2016. július 21. 10:44
"A magyar jövő megtekinthető Örményországban" http://mandiner.hu/cikk/20130614_zsoolt_a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!