Bizalmatlansági indítványt nyújtott be Fico ellen a szlovák ellenzék

2016. július 01. 14:56

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be Robert Fico kormányfő ellen a szlovák ellenzék pártjai, mivel nem váltotta még le Robert Kaliňákot, az adócsalási ügybe keveredett belügyminisztert.

2016. július 01. 14:56

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be Robert Fico kormányfő ellen az SaS és az OĽaNO-NOVA képviselői – írja az Új Szó. Az indítványt 34-en írták alá. Andrej Danko házelnök július 6. délelőtt 10 órára hívta össze a rendkívüli ülést. Ficót az ellenzék azért menesztené, mert nem váltotta le az adócsalási botrányba keveredett belügyminisztert, Robert Kaliňákot. 

„Fico tevékenysége Szlovákia érdekeit és jó hírnevét veszélyezteti, aláássa az emberek bizalmát, a demokratikus intézményeket és teret enged a szélsőséges mozgalmaknak. A miniszterelnök úr kudarcot vallott a Bašternák-ügyben és tétlenségéért vállalnia kell a felelősséget” – jelentette ki  Veronika Remišová, az OĽaNO-NOVA képviselője.  

„Fico tevékenységével nemcsak hogy a kormánytagok bűnös praktikáit támogatja, hanem tudatosan támogatja a korrupciót is” – tette hozzá Igor Matovič. Az OĽaNO-NOVA  elnöke ismételten felszólította Ficót, hogy hívja vissza Robert Kaliňákot és költözzön ki a Bonaparte lakókomplexumból, melyet állítása szerint adócsalásból építettek. 

A Fico menesztését célzó rendkívüli ülést után folytatódik majd a Robert Kaliňák belügyminiszter leváltására kiélezett ülés, amennyiben a kormányfőt nem sikerül leváltani. Ha igen, vele együtt az egész kormány bukik – mondta Danko mai sajtótájékoztatóján.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2016. július 01. 22:42
Ficót is támadják az "európai erők".
Energetikus
2016. július 01. 16:22
magyar 2006-ost játszik most a szlovák ellenzék ... - hívja vissza, mondjon le a jelszó !!!
lynx
2016. július 01. 15:59
"....tudatosan támogatja a korrupciót is...." Hűha, már a szlovákok is korruptak? Lassan már mindenki korrupt lett, vagy "tudatos" korrupt-támogató, de vannak "tudattalan" támogatók illetve "tudattalan" korruptok is. Na őket, a "tudattalonokat" hívják lobbistáknak. Ők is korruptak, de mivel "tudattalanok", nekik szabad. Ők a "nem büntethető" kategória. Van akinek sárga orvosi papírja van erről, van akinek meg anyahajója. A korruptaknak egyik sincs, csak ellenzékük, aki megtámadja őket, ha a korruptakról a sohasem korrupt bíróság felmentő ítéletet hoz ha nem csaltak adót vagy elítéli őket adócsalásért. Végül is mindegy. A lényeg a korrupció. Ez már olyan, mint a levegő: nem látjuk, de mindenhol ott van, mert különben nélküle megfulladna az ellenzék.
Spiltyu
2016. július 01. 15:14
"...pont azon a napon amikor Szlovákia átvette az EU soros elnöki tisztét" Talán nem véletlen hogy ez éppen most történik amikor átvették az EU soros elnökségét. Kalinák (de Ficó is) nagyon határozottan fogalmazott a migrációval kapcsolatban. Amiről beszéltek az a pakik, fekák, afgánok kitoloncolása, közös határőrizet felállítása és a határok védelme, akár erőszakkal is. Az ellenzék ezt akarja most ellehetetleníteni, gondolom nem azért mert mag vannak győződve arról hogy jó az amikor pakik, fekák, afgánok kurkásszák seggbe kislányaikat és kisfiaikat, vagy robbogat a reptereiken és sportcsarnokaikban, hanem azért, mert valaki fizet nekik ezért... nem keveset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!