Komolyan számol a függetlenséggel a skót kormányfő

2016. június 29. 18:55

Az Egyesült Királyság uniós tagságát elutasító népszavazás után tanulmányozni kell a skót függetlenség lehetőségét, ha ez az egyetlen módja annak, hogy Skócia megőrizhesse kapcsolatát az EU-val, jelentette ki Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerdán Brüsszelben.

2016. június 29. 18:55

Sajtótájékoztatóján a kormányfő leszögezte, ha van rá mód, hogy Skócia megőrizze az uniós tagságát, ő eltökélt, hogy megtalálja. Mint mondta, nagyon káros lenne Skócia számára, ha a múlt heti brit referendum következtében el kellene hagynia az Európai Uniót.

Nicola Sturgeon mindazonáltal hangsúlyozta, hogy nem szabad alábecsülni a skót uniós tagság megtartása előtt álló nehézségeket.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2016. június 30. 14:54
Kizárt, hogy Belgium, Spanyolország, Franciaország és a többi "egységes nemzetállam" beleegyezne az azonnali skót tagságba. A skótoknak nagy pechjük lesz, ha azt hiszik, hogy franciák nem hagyják őket cserben (mint mindig). Amúgy a britek gazdasági szívatása is kétélű fegyver, nem csak nekik fog fájni, hanem az EU-nak is. De az USA örömmel fogja átvenni mindkét félnél a másik pozíciót (mint az Oroszország esetében is történt) ...
kgyula
2016. június 30. 09:30
"Komolyan számol a függetlenséggel a skót kormányfő" Ebből is egy nagy lemondás lesz. :) Ennek a tyúknak is jobban állna a fakanál...
hátakkor
2016. június 29. 20:01
A Királyság megszavazta a saját Trianonját..
glinolid
2016. június 29. 19:37
Székelyföld, Erdély, Vajdaság és a Felvidék is szavazhatna a függetlenedésre, majd az unióra, Magyarországgal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!