Iraki migránsokat mentettek ki a Holt-Tiszából

2016. június 01. 12:55

Két ember akart átúszni szerda reggel a Holt-Tiszán Röszkénél, de végül a rendőröket látva visszafordultak. Azonban csak egyikük ért partot Szerbiában, így a hatóságok elindultak megkeresni a másik migránst. Ekkor azonban nem őt, hanem egy öttagú iraki családot találtak, őket kimentették a vízből.

2016. június 01. 12:55

Öt iraki migránst, köztük három gyereket mentettek ki a Holt-Tiszából a rendőrök Röszke külterületén szerda reggel – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, egy járőr reggel 6 óra körül vette észre, hogy két ember Magyarország felé úszik Röszke külterületén a határvízen. A migránsok a rendőröket látva visszafordultak. A Magyar Honvédség járőrei csak az egyik embert látták partot érni a vajdasági oldalon, ezért a rendőrök azonnal értesítették a szerbiai hatóságokat és a vízi mentőket, akik a másik migráns keresésére indultak.

A járőrök fél órával később öt embert láttak, akik – a másik két migránshoz hasonlóan – szintén a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből. Az egyik, 2-3 év körüli gyermek kihűlés közeli állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, amely a három gyermeket és édesanyjukat kórházba vitte.

Az apát a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő. Az iraki család ügyében idegenrendészeti eljárást indított a rendőrség – tudatta az őrnagy.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. június 03. 12:03
Még mindig finanszírozzák az embercsempészeket. Őket miért nem lehet leállítani?
Nannyó
2016. június 03. 03:09
Azzal az úszóval mi van, akit nem találtak meg? Bejuthatott az országba? Mer'hogy nem az öttagú család tagja volt. Nem akarnék kötekedni, de ez egy nagyon zavaros hír...
Békanász a hasadon
2016. június 03. 03:07
Najóde tegnap itt többen reklamáltak, hogy a kutyák ne menjenek a vizbe. Akkor vizihullák se menjenek be.e
cereal killer
2016. június 03. 03:07
Kár volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!