Kalinák: Szlovákia nem fogad be más menekülteket a hazatért asszír keresztények helyett

2016. május 18. 16:10

Szlovákia nem tervezi, hogy az Irakba hazatért asszír keresztények helyett más menekülteket fogad be – közölte Robert Kalinák belügyminiszter. A helyettesítés ugyanis óriási munkával járna. A 149 befogadott asszír keresztényből azért tértek haza 21-en, mert honvágyuk volt és nehezen viselték a kulturális különbségeket.

2016. május 18. 16:10

Szlovákia nem fontolgatja, hogy újabb menekülteket fogadna be azoknak az asszír keresztényeknek a helyébe, akik a napokban önszántukból visszatértek hazájukba – mondta Robert Kalinák belügyminiszter szerdán a kormány ülése után.

Szlovákia tavaly decemberben fogadott be 25, Moszul környékéről származó iraki családot, összességében 149 asszír keresztényt. A másfélszáz iraki közül a napokban 21-en önszántukból visszatértek hazájukba. A hazatérők távozásukat a befogadó országban tapasztalt kulturális különbségekkel indokolták, illetve azzal, hogy honvágyuk volt.

„Nem számolunk semmilyen helyettesítéssel, mivel az óriási munkával jár” – idézte Robert Kalinák kijelentését a TASR közszolgálati hírügynökség. Kalinák hozzátette: jelenleg nem lát teret arra, hogy Szlovákia növelje integrációs kapacitását.

A decemberben befogadott irakiakat először a kelet-szlovákiai Homonnán (Humenné) lévő menekülttáborban, majd a három hónapig tartó integrációs folyamat után Nyitrán és környékén helyezték el, a nyitrai püspökség által rendelkezésre bocsátott ingatlanokban. A belügyminisztérium közlése szerint a Szlovákiában maradt irakiak közül a gyerekek a környékbeli iskolákban már bekapcsolódtak az oktatási folyamatba, a felnőtteknek pedig lehetőséget biztosítottak a nyelvtanulásra, valamint a kapcsolatfelvételre lehetséges jövőbeni munkaadóikkal.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. június 08. 18:24
Mert akkora a tényleges ellenzése minden országban. Ott is, ahol a hivatalos politika az ellenkezőjét mondja. A sikeres magyar népszavazás elsöpörheti ezt a hülyeséget.
Senye Péter
2016. május 19. 16:13
Ők legalább nem idejöttükkor lettek keresztények, mint ahogy Németországban sokan (és milyen szándékkal?) most megteszik. Lehet, hogy ahonnan menekültek, tényleg forró volt lábuk alatt akkor a talaj. Inkább szülőföldjükhöz ragaszkodnak és nem a szociális jólét országaiba szökdösnek.
Szúnyog
2016. május 19. 16:13
Nagyon helyes.
Hora
2016. május 19. 16:13
http://nemzeti.net/az-europai-unio-es-az-arab-vilag-kapcsolata-3432397.html Na, ez egy kissé hosszú, de tartalmas összfoglaló az Eurábia tervről. A hasznos hülyék a liberóták pedig a szükséges kellékek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!