Román műsorvezető: A magyarok vérbeli bosszúállók

2016. március 18. 14:21

Sorozatosan szidta élő adásban a magyarokat Radu Banciu román műsorvezető, ezért 50 000 lejre bírságolta az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a B1 hírtelevíziót csütörtökön Romániában. A műsorvezető az ISIS-hez hasonlította a magyarokat, akiknek a génjeiben van a szélsőségesség.

2016. március 18. 14:21

Etnikai gyűlöletszításért és idegengyűlöletért bírságolta 50 000 lejre a B1 román hírtelevíziót csütörtökön az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) Radu Banciu román műsorvezető sorozatos magyarellenes kijelentései miatt a Főtér információi szerint. A magyargyűlölő kijelentésekre az adott alkalmat, hogy a B1 hírtelevízió is tudósított a kézdivásárhelyi magyar férfi ügyéről, aki az ügyészség gyanúja szerint házi készítésű bombát akart robbantani egy román nemzeti ünnepen, december elsején. 

Ez is egyfajta ISIS, csak kisebb léptékben, mert mindenki a saját fajtájához húz. A magyar teljes valójában szélsőséges. Egy magyar se állíthatja, hogy ez nincs a génjeiben. Ha aktiválódik a gén, a magyar szélsőségessé válik. Lásd a határos országokkal levő viszonyukat, kivéve Ausztriát, de ott tudjuk, mik az okok.” –jelentette ki Radu Banciu a Lumea lui Banciu/Banciu világa című műsorában 2015. december elsején.  Egy másik adásban közölte: „Ebből a szempontból, figyelem, a világ összes magyar állampolgára a románság ellensége, vita nincs. Ne jöjjön nekem senki, hogy ez mese. Minden állampolgár tagadja ezt a  szerződést, melynek nyomán Magyarország elvesztette Erdélyt, ugye? Szerintük Erdély az övék.” (Lumea lui Banciu/Banciu világa, 2015. december 2.)

A magyarok nem túl szépek, rettenetesen néznek ki.

Március 17-én az Országos Audiovizuális Tanács előtt kellett számot adnia a műsorvezetőnek olyan magyargyűlölő kijelentéseiről, mint például „A magyarok nem túl szépek, rettenetesen néznek ki.” Radu Banciu nem hogy elnézést kért volna, hanem olyan hevesen állt ki a műsorában elhangzottak mellett, hogy az még a tapasztalt tanácstagokat is felháborította – olvasható a Főtér oldalán. „Huszonhat évnyi televíziózás alatt ritkán hallottam ennél súlyosabb xenofób diskurzust. Vadim Tudor sem folyamodott efféle általánosításokhoz. Az efféle érvelést nem tudom értelmezni. Azt hittem, hogy valamilyen szerepet játszik. Vannak, akik átesnek a ló másik oldalára a tévében, és stúdión kívül rendes emberek. (Banciu  a szerk.) fellépése az ülésen meggyőzött az ellenkezőjéről.” – közölte Radu Herjeu, az egyik tanácstag a műsorvezetővel.

Sajnos az Ön kisebbségekre vonatkozó elképzelései a 90-es évek szintjén leragadtak.” – közölte a tanácsülésen Turos Lóránd tanácstag a műsorvezetővel, mire ő hevesen reagált: „Ne nevezzen szellemi fogyatékosnak, megtiltom, hogy olyasmit adjon a számba, amit nem mondtam.” A CNA mindegyik román televízió uszító kijelentéseit megvizsgálta a kézdivásárhelyi eset kapcsán Turos Lóránd tanácstag kezdeményezésére illetve az RMDSZ feljelentése alapján – írja a Főtér. A B1 hírtelevízión kívül még az Antena 3 hírtelevíziót részesítették figyelmeztetésben valótlan állításokért és bizonyíték nélküli vádaskodásért.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jappó
2016. március 18. 18:27
Hát, ha más nem írja, leírom én: A kurva anyját!
Miskaba
2016. március 18. 18:18
Romania egy ciganyok altal lakott orszag,amely a teruleteit a szomszedos nepektol lopta ossze.mondta Zsilinovszkij
mer-kell
2016. március 18. 17:42
És a románok mik?
Senye Péter
2016. március 18. 17:14
Idegesíti őket a félelem, hogy megismétlődhet a második bécsi döntés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!