Büntetőfeljelentést tesz a PM a migrációs válsághelyzet kihirdetése miatt

2016. március 12. 11:03

Feljelentést tett a Párbeszéd Magyarországért szombaton, mivel a kormány a párt megítélése szerint jogalap nélkül hirdette ki a migrációs válsághelyzetet.

2016. március 12. 11:03

A PM az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Orbán-kormányban valaki egyértelműen hivatali visszaélést követett el, ezért várják Polt Péter legfőbb ügyész azonnali nyomozását az ügyben. Hozzátették, a lépéssel a Fidesz-KDNP a március 15-ei pedagógustüntetésről, továbbá az egészségügy és az oktatás összeomlásáról akarja elterelni a figyelmet. A közlemény szerint a kormány a saját maga által hozott törvényt szegte meg, amikor szerdán az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetett.

A menedékjogi törvény szerint akkor hirdethető ki a válsághelyzet, - tették hozzá -, ha a megelőző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be, a tranzitzónákban napi átlagban ezren tartózkodtak volna, vagy ha a migrációs hullám valamely település közbiztonságát vagy a közegészségügyet veszélyeztette volna. A PM a hivatalos statisztikákra hivatkozva azt írta, februárban 2175 menedékkérelmet nyújtottak be, a létező négy tranzitzóna összesen sem képes néhány száznál több embert befogadni, veszélyről pedig sehol nem informálta az embereket a kormány.

„A PM nem hagyja annyiban a törvénysértéssel egybekötött totális hülyének nézést és hazudozást, és bízik abban, hogy az ügyészség kivételesen kibújik Orbán Viktor köpönyege alól, és elvégzi a dolgát” – zárul a közlemény, ám ezt az MTI már nem idézte.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rozsogátor
2016. március 14. 01:43
Ha ettől nem omlik össze a világgazdaság akkor semmitől........ Jól van PM-esek ma is beszéltünk rólatok mehettek haza :)
Morgen
2016. március 14. 01:42
T. Kormány! Timikét azonnal feljelenteni, amikor beigazolódik, hogy magyar ellenes!
Haka Pc
2016. március 14. 01:42
Amúgy, elég nagy szerencse, hogy nem ők döntenek ilyen ügyekről.
bookmark
2016. március 13. 12:56
libásra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!