Török külügyminiszter: Washington szakítsa meg a kapcsolatot a szíriai kurd milíciával

2016. február 19. 11:16

Washington szakítsa meg a kapcsolatát a Népvédelmi Egységeknek (YPG) nevezett szíriai kurd milíciával - hangoztatta Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter pénteken Tbilisziben az azeri és grúz külügyminiszterekkel való egyeztetésen.

2016. február 19. 11:16

Washingtonnak meg kell szakítania a kapcsolatot a szíriai kurd milíciával, a Népvédelmi Egységekkel (YPG) – jelentette ki Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter pénteken Tbilisziben, ahol grúz és azeri kollégájával veszt részt hivatalos találkozón.

A TRT Haber török állami hírtelevízióban is közvetített beszédében Çavuşoğlu azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy ellentmondó nyilatkozatokat tesz az YPG-ről. A »gyengeség jele« együttműködni ilyen csoportokkal az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni harcban – vélekedett Cavusoglu. Hangsúlyozta: Törökország aktívan közreműködik az IÁ elleni harcban.

Çavuşoğlu arra is kitért, hogy Oroszország háborús bűnöket követ el Szíriában azzal, hogy kórházakat és iskolákat is bombáz.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. február 19. 14:04
Erdogán tehet egy szivességet ....
Gregorius
2016. február 19. 13:49
Zsarolnak...Egyre inkább úgy tűnik, hogy az igazi ellenfeleiknek az autonómiára törő kurdokat (esetleg valamennyire a szaudiakat, Iránt, az oroszokat és talán Aszadot) tekintik és nem az IÁ-t vagy az Al-Nuszra-t, ami az Al-Khaidaból alakult, tekintik. Itt csak az USA tudná helyre tenni őket a NATO-n keresztül, mert csak az erőből értenek.
smarton
2016. február 19. 13:24
Törököt fogtam, nem enged... Csak mi magyarok ismerjük ezt a közmondást?
Békanász a hasadon
2016. február 19. 12:02
Én úgy tudom, más állam is vásárol az iától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!