Kenny: A Brexit hátrányosan érintené Írországot

2016. január 26. 10:54

Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésének kockázatairól tárgyalt az ír és a brit miniszterelnök Londonban. Enda Kenny ír miniszterelnök kijelentette: a Brexit egyértelműen hátrányosan érintené Írországot.

2016. január 26. 10:54

Az esetleges Brexit, azaz Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésének kockázatairól tárgyalt az ír és a brit miniszterelnök Londonban.

„Európa sokkal erősebb Nagy-Britanniával, mint nélküle. Ezért Európának és a briteknek is létfontosságú a tagság megőrzése. Nem tagadom, ez az opció Írországnak is a legjobb” – mondta Enda Kenny.

Az ír miniszterelnök szerint a Brexit jóval hátrányosabban érintené Írországot, mint az Egyesült Királyságot. David Cameron brit miniszterelnök ugyanakkor leszögezte: kizárólag a brit lehetőségekre és pozitívumokra fognak koncentrálni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!