Már az oroszok is elismerik: terrortámadás volt az orosz repülőgép tragédiája

2015. november 17. 12:51

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) elnöke szerint is terrorcselekmény miatt zuhant le a Sínai-félsziget fölött repülő orosz repülőgép. Alekszandr Bortnyikov elmondta: a vizsgálat során robbanóanyag nyomaira bukkantak. Vlagyimir Putyin 50 millió dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel az üggyel kapcsolatos információért. A támadásban 224 ember vesztette életét.

2015. november 17. 12:51

Terrorcselekmény okozta a Sínai-félsziget fölött lezuhant orosz repülőgép tragédiáját – jelentette az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) elnöke, Alekszandr Bortnyikov  Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Bortnyikov közlése szerint a gép átvizsgálása során robbanóanyag nyomaira bukkantak, így feltételezhető, hogy a bomba a fedélzeten robbant, a gép pedig repülés közben esett darabjaira.

Korábban Oroszország nem nyilvánította terrorcselekménynek az esetet. Most Vlagyimir Putyin orosz elnök 50 millió dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel bármiféle információért. Korábban mi is írtunk róla, hogy a sarm-es-sejki repülőtéren már régóta hiányos a biztonsági ellenőrzés, és akár már tíz euróért is ki lehetett kerülni a csomagok amúgy is szúrópróbaszerű átvilágítását.

Október 31-én zuhant le az orosz Metrojet légitársaság repülőgépe Egyiptomban, a Sínai-félsziget fölött. A gépen utazó 217 ember, illetve a hét fős személyzet is meghalt a támadásban. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a cselekményért, de az orosz közlekedési miniszter akkor kizárta, hogy a repülőt rakétával lőtték volna le. Több jel is arra utalt, és az orosz, illetve egyiptomi hatóságok is sokáig azt kommunikálták, hogy műszaki hiba okozta a szerencsétlenséget.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. november 18. 10:44
Egyseggelem szakértő majd elmagyarázza, hogy muszaki hiba volt.
gulicsakos
2015. november 18. 08:47
Én azért még reménykedem, hogy Putyin végül megtalálja a tökeit, és bedózerolja az egész bandát a tengerbe. Nem kedvelem, de szerintem ő az egyetlen, aki meg tudná ezt tenni.
brise
2015. november 18. 07:28
Mondjuk részemről pont lesz@rom ebben a történetben, hogy a face mit enged, meg ott ki, mit csinál. Nehogy már még ez is a közösségi oldalakról szóljon.
Békanász a hasadon
2015. november 18. 07:27
Már megint ez a relativizálgatás, véralgebra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!