Iszlám Állam: Eredetileg nem orosz gépet akartunk megtámadni

2015. november 18. 17:45

A dzsihádisták magazinja az október 31-én lezuhant orosz repülőgép katasztrófájával kapcsolatos cikkeket és fényképeket tett közzé. Némelyik képen orosz utasok útlevelei láthatóak, az egyiken pedig egy házi készítésű robbanószerkezet. A Dábik arról is ír, hogy eredetileg nem orosz gépet akartak megtámadni, de Moszkva szíriai beavatkozása miatt változtattak a terven.

2015. november 18. 17:45

Fényképet tett közzé az Iszlám Állam szerdán egy házilag elkészített robbanószerkezetről, amely a dzsihádista szervezet állítása szerint a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép október 31-i szerencsétlenségét okozta.

A képen három egymás mellé helyezett tárgy látszik egy kék lepedőre helyezve: egy dobozos üdítőital, egy gyújtószerkezet és egy kapcsoló. A dzsihadisták Dábik című magazinjában ugyancsak megjelentek képek „a mudzsáhidok által megszerzett” orosz útlevelekről.

Az interneten terjedő fényképek valódiságát hivatalos források egyelőre nem erősítették meg.

A Dábik azt is írja, hogy az Iszlám Állam eredetileg nem orosz gépet, hanem egy olyan utasszállítót akart megtámadni, amely a terrorszervezet elleni, Washington vezette nemzetközi koalíció valamely tagjához tartozik.

Az azóta ugyancsak az interneten terjedő cikk szerint a terroristák azután döntöttek az orosz gép elleni támadásról, hogy Moszkva szeptember végén megkezdte légicsapásait a milícia szíriai állásai ellen.

Miután rést találtunk a sarm-es-sejki nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerén () orosz gépre változtattuk a célpontot” – írja a Dábik. Az írás szerint a dzsihadisták pokolgépet juttattak a gépre, amely „219 orosz és 5 más származású keresztes halálát okozta egy hónappal Oroszország meggondolatlan döntése után”.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2015. november 19. 09:14
Az orosz néppel is legyün szolidárisak? Vagy őket nem kell sajnálni?
Megtalálta
2015. november 19. 00:23
Ez szerintem kamu. A képen épp a robbanóanyag nem látszik, ezek az alkatrészek akármik is lehetnek. Üres üdítős doboz meg aztán végképp nem jelent semmit. Simán összeguberáltak valahonnan pár útlevelet, ezt a pár alkatrést, meg fémdobozt meg lefényképezték mellé. Tévedés ne essék, benne van a pakliban, hogy a Sínai félszigeten létezik egy ilyen csoport, amelyik ezt a robbantást kivitelezte, de hogy ez nem bizonyíték, az is biztos.
Morgen
2015. november 18. 21:33
Valami azt súgja, ezek még nem láttak dühös medvét.
kitiltott
2015. november 18. 20:58
azt hiszem ma jó napja lesz egy orosz medvének párosodhat egy szűk seggű arab terroristával...aztán megeheti vacsorára.. Orosz kommandósok elfogták az orosz gép merénylőit Szíriában. Titkos orosz akció zajlott ma a kora esti órákban Szíria északi részén. Egy orosz internetes lap értesülései szerint titkos akciót hajtottak végre a Spetsnaz különleges egységei Észak-Szíriában A három hete felrobbantott orosz gép feltételezett gyanúsítottait vagy azokkal összefüggésbe hozható személyeket fogtak el. Az akció pár perc alatt lezajlott. Az orosz egységek helikopterrel érkeztek és pár perc múlva a gyanúsítottakkal ugyan így távoztak. Forrás: sputniknews.com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!