Az ukrán parlament szerint nem kell tiltani a munkahelyi diszkriminációt

2015. november 10. 19:52

Ugyan a házelnök felhívta az ukrán képviselők figyelmét, hogy a munkahelyi diszkriminációt tiltó javaslat is szükséges a vízumrendszer liberalizációjához az Európai Unióval, mégsem fogadták el az indítványt.

2015. november 10. 19:52

Nem kapott elegendő támogató szavazatot kedden az ukrán parlamentben az a munka törvénykönyvéhez benyújtott törvényjavaslat, amely tiltana mindenféle diszkriminációt a munkahelyeken. A 450 fős törvényhozásnak csupán 207 tagja támogatta az előterjesztést a jelen lévő 340 képviselő közül annak ellenére, hogy Volodimir Hrojszman házelnök felhívta figyelmüket, ez a módosítás is szükséges a vízumrendszer liberalizációjához az Európai Unióval. 

Az indítvány, amelyet a parlament elvetett, tiltotta volna a munkavállalók diszkriminációját faji, bőrszín, politikai, vallási meggyőződés, nemi hovatartozás, szexuális orientáció, nemzetiség, anyagi helyzet, szakszervezeti tagság, sztrájkban való részvétel, HIV-fertőzöttség és más betegségek, rokkantság és egyéb, a munkavégzéstől független okok alapján.

Jóváhagyta viszont a parlament az úgynevezett „vízummentes törvények” közül a korrupcióellenes előterjesztéseket. A szavazáskor jelen lévő 371 képviselőből 291 támogatta azt a javaslatot, amely lehetővé teszi a vagyon lefoglalását, ha az bűncselekmény bizonyítéka lehet vagy bűncselekmény útján jutottak hozzá. A törvényhozás 260 képviselője szavazta meg egy állami hivatal létrehozását az elkobzott vagyonok őrzésére és a nyilvántartásuk vezetésére.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. november 11. 14:29
Én úgy gondolnám, hogy a közigazgatás is egy munkahely, és lám ott csak módjával diszkriminizálnak. Van örmény, zsidó, amerikai, csak orosz, magyar és talán ruszinok nem nagyon, mert azokat lehet diszkriminizálni.
Csigorin
2015. november 11. 12:17
Tiltani a diszkriminaciot ugyanaz mint kotelezni engem hogy nem vehetek zoldalmat a piacon ha nem veszek melle ugyanannyi pirosat is. Es ha en azt szeretem? Mi kozuk hozza? Vagy kotelezoen minden kofatol venni kell. A munkaero aru. A vevo donti el mit vesz meg es kitol.
vigyor
2015. november 11. 08:10
Szakszervezeti tagság vagy sztrájkban részvétel?:-)))) És ez előny vagy hátrány a felvételnél?:-)))) Atyaég....
Dénia
2015. november 11. 08:03
Mi az, nem akarnak a nyugathoz integrálódni? Mondjuk nekik sokat elnéz majd a drágalátós nyugat, csak nyissák meg a piacaikat. Az a fontos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!