Amerikai hírszerzés: Terrortámadás okozhatta az orosz gép lezuhanását

2015. november 05. 09:37

Iszlám Állam tagjai telepíthették a bombát a az orosz utasszállítóra, melynek felrobbanása 224 ember halálát okozta – állítják már amerikai források is. A hírszerzés erre a következtetésre Iszlám Állam-tagok telefonjainak átvizsgálása után jutott. A brit kormány úgy döntött, mostantól nem indítanak repülőgépeket Nagy-Britanniából Sarm-es-Sejkbe.

2015. november 05. 09:37

Iszlám Állam tagjai telepíthették a bombát a az orosz utasszállítóra, melynek felrobbanása 224 ember halálát okozta – állítják már amerikai források is.

„Rendkívül nagy a valószínűsége, hogy egy csomagban elrejtett robbanószerkezet okozta a robbanást” – tudta meg a CNN, forrásként pedig egy az ügyet jól ismerő kormányhivatalnokot jelölt meg. Az amerikai hírszerzés átvizsgálta az Iszlám Állam egyes tagjainak üzeneteit. Ezt követően jutottak arra a megállapításra, hogy az idő tájt, amikor a Sínai-félsziget felett a robbanás történt, más, terrortámadásra utaló gyanús mozgások is voltak a térségben – írj az Index.

Az Iszlám Állat egyiptomi ága a katasztrófát követően magára vállalta a támadást.

Brit reakció

A bejelentés után a brit kormány úgy döntött, mostantól nem indítanak repülőgépeket Nagy-Britanniából Sarm-es-Sejkbe. „Változtatnunk kell az utazási gyakorlaton, azon is, amely a Sarm es-Sejki repülőteret érinti. Ez azt jelenti, hogy mostantól nem lesz légi közlekedés Nagy-Britanniából Sarm es-Sejkbe” – nyilatkozta Philip Hammond brit külügyminiszter.

Ha valóban az Iszlám Állam áll a katasztrófa hátterében, akkor a merényletek új típusára tért át, hiszen ilyen akciót korábban még nem követett el.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. november 05. 14:35
...hatta hette hutta hitte.
kuwiq
2015. november 05. 14:20
Az USA hírszerzés a közelkeleten legendásan pontos feltevésekkel szokott szolgálni. Kíváncsi volnék, szerintük mi számít a környéken terroristagyanús aktivitásnak? Vératlanul lezuhanó repülőgép, pl?
Rockpapa
2015. november 05. 13:43
Azt hogy mitől zuhant le a gép ,soha senki nem fogja megtudni.Ez már politika!
kuwiq
2015. november 05. 11:35
Mármint villámcsapás? Mindenesetre érdekes, hogy a személyzet érzékelt műszaki problémát, ami miatt vissza akartak fordulni, aztán egyszer csak szétesett a gép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!