Videón a kurd-amerikai túszszabadítás

2015. október 26. 10:28

Fejkamera vette fel, amint sűrű fegyverropogás közepette egy amerikai-kurd közös akcióban szabadítanak ki túszokat az ISIS észak-iraki börtönéből.

2015. október 26. 10:28

Sisakra erősített kamerával rögzítette az egyik katona az amerikai Delta Force különleges egység és kurd fegyveres ellenállók, a pesmergák közös észak-iraki túszszabadító akcióját. A művelet célja az volt, hogy az Iszlám Állam börtönéből 70 olyan foglyot menekítsenek ki, akiket hírszerzési információk szerein rövid időn belül kivégzett volna az iszlamista szervezet. 

A felvételen látszik, hogy kamerát viselő férfi megmotozza a kiszabadított túszokat, és az is kiderül, hogy heves tűzpárbajban jutottak az épületben helyiségről helyiségre.

Az akcióban a legutóbbi információk szerint 40 szélsőséges vesztette életét, 6 fogságba esett. Az amerikai oldalon egy katona esett el, ő volt az első amerikai szárazföldi egyenruhás, aki az észak-iraki, IÁ elleni műveletekben halt meg. A pesmergák közül hárman sérültek meg.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. október 26. 16:10
Végre valamit jól csinálnak.
nolite mirari
2015. október 26. 11:06
Szinház..., (az egész világ)))
sersem4
2015. október 26. 10:58
Az nem fegyverropogás volt,a felvételek már a harc befejeződése után készültek,jól láthatóan. A ropogást tűzben egymás után felrobbanó lőszerek okozták...
Sinistra
2015. október 26. 10:51
1:40 Gratulálok! Hollywood már írja a forgatókönyvet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!