Szlovén elnök: Németországtól és Ausztriától függetlenül lezárhatjuk a határt

2015. október 25. 12:13

Ha a horvátok továbbra is a szlovén határra szállítják a migránsokat, akkor Szlovénia nem várja meg, hogy Ausztria és Németország lezárja a határait, hanem ettől függetlenül lezárja a horvátországi határszakaszt – közölte Borut Pahor szlovén államfő.

2015. október 25. 12:13

Ha Horvátország továbbra is ellenőrizetlenül a szlovén határra szállítja a migránsokat, Ljubljana nem várja meg, hogy Németország és Ausztria lezárja határait előttük, hanem teljesen lezárja horvátországi határszakaszát – mondta Borut Pahor szlovén államfő újságíróknak a hétvégén.

Kijelentette: a szlovén kormány nem engedheti meg, hogy miután más országok lezárják határaikat, azok, amelyek fogadják a migránsokat, zsákutcába kerüljenek, és több ezren feltorlódjanak náluk, akikről a továbbiakban nem tudnának megfelelően gondoskodni.

Az államfő azután nyilatkozott a sajtónak, hogy látogatást tett néhány szlovéniai befogadóállomáson.

A szlovén kormány az elmúlt néhány napban elégedetlenségének adott hangot, amiért Horvátország egyeztetés nélkül Szlovénia felé irányítja a migránsokat, akik nagy része a zöldhatáron keresztül lép be az országba.

Ugyanakkor Zoran Milanović horvát miniszterelnök azt mondta: Zágráb továbbra is azt teszi, amit eddig. Szlovéniának azt üzente, tegye ugyanazt, és szállítsa a migránsokat az osztrák határra. Valamivel több, mint egy hét alatt Szlovéniában 62 235 illegális bevándorlót regisztráltak, Ausztria felé pedig ugyanezen idő alatt 37 ezer távozott.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. október 25. 16:49
Szlovén elnök: Németországtól és Ausztriától függetlenül lezárhatjuk a határt Akitlosz: Jó sokára jött rá a szlovén elnök, hogy egy Ausztriától és Németországtól is független ország elnöke.
==T==
2015. október 25. 15:34
Na ekkor leszünk mi ***ban, mert ahogy Questor Peti tegnap nyilatkozta a román zárás kb. sehogy sem áll.
TAVIROZSA
2015. október 25. 15:10
Tudja valaki, hogy mi van az osztrák német határon most ? Mennyit engednek át naponta a németek ? Most ez is fontos kérdés !
bunko_jobbos
2015. október 25. 14:02
Azt hiszem, lehet tisztítani a román határt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!