Újabb hajókatasztrófa a Földközi-tengeren

2015. augusztus 28. 08:36

Ismét elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó a líbiai partoknál. A tragédiában kétszázan veszthették életüket.

2015. augusztus 28. 08:36

Újabb tragédia történt a Földközi-tengeren, most a tunéziai partokhoz közeli Zuwara-nál süllyedt el egy menekülteket szállító hajó. A fedélzeten utazó négyszáz utas felét nem találták meg, ők feltehetően megfulladtak. Kétszáz menekültet sikerült kimenteni, őket a Tripolihoz közeli menekülttáborba vitték.

Ez az útvonal a halál út, a Földközi-tenger temetője” — mondja az egyik túlélő. A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint idén eddig már 2267-en vesztek a tengerbe ezen a szakaszon. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. augusztus 28. 17:58
Franciák, britek, usákok szétbombázták Líbiát az olaj miatt. Tönkrevágtak egy úgy-ahogy működő rendszert. Most arra képtelenek, hogy pár száz bárkás embercsempészt megregulázzanak. Képtelenek szétlőni a parton (még üresen) a csempészhajókat. Líbia korábbi exportcikkei: az olaj és a gáz elérhetetlenek a törzsi háborúk miatt, erre exportálják a szökevényeket. Ebből is látszik, mekkora faszfejek vezetik az EU-t. Mint a taknyot, úgy kivágnám a sok ingyenélőt egy hirtelen összeurópai népszavazással. Azután örökre eltiltanám a politikától az eddigieket. A tengerbe fulladás miatt pár évszázad börtönt is kiosztanék egypár nagypofájú európai politikusnak, az embercsempészeket pedig rögtönítélő bíróság elé állítanám. A várható ítélet: 100 év kőtörés.
illiberator
2015. augusztus 28. 12:43
Ennek is Orbán az oka?
Gombóc XVI. Artúr
2015. augusztus 28. 12:28
"A líbiai partoknál", tehát alig elindult a "hajó" már el is süllyedt. Néhány embercsempészt fel kéne rakni egy ilyen hajóra, azokkal együtt, akik miatt megindult a népvándorlás.
holnaPinap
2015. augusztus 28. 09:55
Líbia EU tag?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!