Az ellenzéket is utálja az Amerikai Népszava „polgári jogi” mozgalma

2015. július 20. 08:40

Polgári Radikális Mozgalom néven indított „polgári jogi” mozgalmat az Amerikai Népszava nevű újság közönségének egy része. A mozgalom nem csak a kormánnyal, de az ellenzékkel sem elégedett: csak olyanok lehetnek tagok, akik „nem vettek részt az Orbán-rendszert legitimáló választásokon”.

2015. július 20. 08:40
Pintér Bence

A Polgári Radikális Mozgalom a liberális demokrácia és a jogállamiság alapelveinek következetes és megalkuvás nélküli képviseletére jött létre” – teszi világossá alapelveit honlapján az Amerikai Népszava főleg külföldön élő törzsközönségének egy része által indított Polgári Radikális Mozgalom. A mozgalom szerint Orbán Viktor államcsínyt követett el 2010-ben: „a hatalmat egy törvénytelen maffia bitorolja, Magyarországon nincs jogállam, nincs alkotmános berendezkedés, minden törvény törvénytelen, törvényen kívüli állapot uralkodik”. 

A baloldali pártokkal sem elégedett a mozgalom: szerintük asszisztáltak a Fidesz „államellenes bűncselekményéhez” azzal, hogy 2014-ben indultak a választáson. „Ez az álellenzék ugyanolyan fenyegetés az országra nézve, mint Orbán és pártja. Hazugság, hogy demokraták lennének. Az a rendszer, amit ők működtetnek, szintén nem klasszikus értelemben vett demokrácia és joguralom. Ezért nem tudtak az orbán-rendszer ellenzéke lenni, mert hozzá hasonlóan hazugok” – írják róluk.

A mozgalmat többekkel együtt alapító Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője cikkben részletezte, hogy miért hozták létre a mozgalmat: szerinte nem az a cél, hogy sokan csatlakozzanak, sőt, ő nem is számít erre. A lényeges az a főszerkesztő szerint, hogy az elmúlt évek magyarországi történéseit „összegezték”, az „ott van a világhálón”.

A mozgalomnak csak olyan ember lehet a tagja, aki „nem tagja Magyarországon bejegyzett pártnak, és nem vett részt az Orbán-rendszert legitimáló választásokon”. Ezt magyarázva az oldalon kifejtik: „a Polgári Radikális Mozgalom azokat, akik ezeken a szavazásokon részt vettek, az Orbán rendszert legitimáló árulóknak, elvtelen embereknek tekinti, akik az Alkotmányt és a jogállamot elárulták, s ezzel az Orbán-rendszer részei lettek”. A tagdíj egy évre száz dollár.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moloy
2015. július 20. 14:43
Csak próbálom kitalálni: Ha már az ellenzéket sem, akkor talán csak azokat fogadják be, akik nem magyarok. Ergó: csak a kinemmondható vallásúakat.
hakos
2015. július 20. 13:51
A lényeg az utolsó mondat. A többi csak rizsa, hogy végül az utolsó mondathoz eljussanak....:)))
vigyor
2015. július 20. 13:39
Mókás lesz, ha Amerikában mozgalmárkodnak majd, de hát Bartus gyakorló elmebeteg...
Papuska
2015. július 20. 13:34
Bartus egészen megdöbbentően szélsőséges és gyűlöletkeltő emberke. Írásaiban többnyire nyoma sincs a valóságnak, és időnként süt belőle a magyargyűlölet. Egy régebbi cikkében Százszorosára akarta emeltetni az örök időkig tartó éves zsidó kárpótlás összegét. (mellesleg én ebből a cikkből tudtam meg, hogy még fizetünk, nem is keveset, és mivel a beszedett adóból kerül kifizetésre ad abszurdum a Magyarországon élő és adót fizető zsidók is fizetik.) Szóval tud vad dolgokat írni. Persze csak ilyenekkel, és a gyűlöletkeltés fokozásával tud fennmaradni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!