Állóháborút vívnak a kurdok a nyugat támogatásával

2015. június 11. 16:06

Szlankó Bálint és Iván Róbert az a Rakka és Moszul között fekvő, stratégiai jelentőségű Szindzsárban járt, amelynek völgyben fekvő részei az Iszlám Állam kezén vannak, míg a magasabban fekvő területeket a kurd pesmergáké.

2015. június 11. 16:06

A kurdok több mint 1000 kilométeres fronton tartják vissza az Iszlám Állam csapatait. Szlankó Bálint és Iván Róbert az a Rakka és Moszul között fekvő, stratégiai jelentőségű Szindzsárban járt, amelynek völgyben fekvő részei az Iszlám Állam kezén vannak, míg a magasabban fekvő területeket a kurd pesmergák tartják ellenőrzésük alatt. 

A város vonalában megmerevedett a front. Az Iszlám Állam katonái nap mint nap támadnak – olykor tankkal –, a kurd erők pedig rendere visszaverik őket – olykor a légierő támogatásával. A pesmergák szerint az ISIS szélsőségesei csak a kábítószertől bátrak. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rebel Son
2015. június 11. 23:04
hosszútávon úgyis bukás lesz. egyrészt: ez amcsik szövetségesei valag pénzt adnak az iszlám államnak, másrészt: a légicsapások szart sem érnek. szárazföldi harcba pedig nem mennek bele az amcsik -mint Obama mondta- mert nem akarják assad-ék pozícióit erősíteni. bár ez szíria, de ha szíria bukik, vele együtt irak is.
pemete jakab
2015. június 11. 18:31
"Állóháborút vívnak a kurdok a nyugat támogatásával" Ha előrenyomulás helyett, csak állóháborút vívnak, soha nem lesz vége. Bár ki tudja, lehet a Nyugatnak ez is a célja, míg nem talál magának egy újabb helyet, ahol ismét keltheti a feszültséget.
luga
2015. június 11. 17:50
Szerencsétlen kurdok. Eddig is őket irtották.
Akitlosz
2015. június 11. 17:00
a hadviselés új nyugati modellje azt jelzi, hogy a háborús helyzet tartós fenntartásában érdekeltek. Mert ez a modell maximum az Iszlám Állam féken tartására elegendő, de a legyőzésére semmiképpen. Ahhoz sokkal nagyobb szárazföldi erők kellenének, ráadásul olyanok, akik mernek és tudnak is harcolni. Mindez is fényesen jelzi, hogy Amerika csak alibi háborút vív, a célja a káosz, a háborús helyzet fenntartása a térségben. Így az arabok nem sokra mennek az olajukkal, ami pénzük van belőle azt elköltik háborúzásra. S a szokásostól eltérően a háborús helyzet nem felfelé, hanem lefelé viszi az olaj árát, mert kell a bevétel a háborúzó feleknek fegyverekre. Szóval Amerika többszörösen is jól jár, olcsón vehet olajat, miközben a fegyvereire nagy a kereslet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!