Videón a macedóniai lövöldözés

2015. május 13. 18:00

A macedón rendőrség közzétette az ország északi részén albán fegyveresek ellen végrehajtott akciójának felvételeit.

2015. május 13. 18:00

Súlyos lövöldözés alakult ki a hétvégén egy albán fegyveres csoport és a rendőrség között a Macedónia északi részén, Koszovóhoz közel található Kumanovóban. A konfliktusban 37 rendőr sebesült meg, 8 életét vesztette, az albánok közül pedig 14-en haltak meg. A fegyverek egész szombaton és vasárnap reggel is ropogtak. 

A rendőrség blokád alá vette az érintett városrészt. A történtekről csak annyit közöltek: egy 50-70 fős koszovói csoporttal vették fel a harcot, amely állami intézmények ellen készült támadásokat végrehajtani. 2001-ben ugyancsak Kumanovo volt az albán lázadók és a belügyi egységek összecsapásainak helyszíne. 

Az akcióról készült felvételeket a macedón rendőrség a YouTube-on tette közzé. Az országban kétnapos gyászt rendeltek el. 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. május 14. 17:12
Az albán maffia Európa legkeményebb maffiája. Koszovó miniszterelnöke pedig egy köztörvényes bűnöző és maffia főnök, aki többek között szervkereskedelemmel szerezte a vagyonát. De azért el kellett ismerni Koszovó függetlenségét, csak hogy az oroszoknak és az általuk támogatott szerbeknek keresztbe tegyenek. Mocskos dolog a politika...
Laibach
2015. május 13. 20:05
Csak nehogy meginduljanak valóban az albánok úgy mint 2001 környékén amikor majdnem begyalogoltak Szkopjébe, lényegében csak a nagyhatalmak tudták őket megállítani, a nyomásgyakorlásukkal, és ők hozták tető alá a viszonylagos békét is jelentő Ohridi Egyezményt. Gondoljunk csak bele mi lenne akkor a Déli Áramlattal... https://www.youtube.com/watch?v=SAraiQDWLrw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!