Kigyulladt egy atom-tengeralattjáró Arhangelszk közelében

2015. április 07. 17:53

Kigyulladt egy orosz atom-tengeralattjáró az oroszországi Arhangelszk közelében. Halálos áldozat nincs, de egyelőre nem tudni, mi történt. Atomtöltetek nem voltak a hajón.

2015. április 07. 17:53

Atom-tengeralattjáró gyulladt ki Arhangleszk közelében, Oroszországban. A balesetnek a hírek szerint nincs halálos áldozata. A hajót javították, atomtöltet nem volt rajta, a reaktor pedig már a tűz előtt leállt.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2015. április 08. 09:41
"A szovjet űrprogram jelentősen lemaradt már a holdraszállás óta" Nem maradt le,csak más úton indult el. A Szaljut 1 volt a világ első űrállomása. Talán az sem véletlen,hogy a nemzetközi űrállomás központi lakómodulját(Zvezda) és az irányítómodult(Zarja) is az oroszok fejlesztették ki. Azon kívül ez a két modul a legjobban védett a kozmikus sugárzással szemben. A világ űrkutatása "orosz vonalon" fut jelenleg=űrállomás+hagyományos űrhajók. Szintén az orosz vonal dominanciáját erősíti,hogy a múlt héten kezdődött az űrállomás történetének leghosszabb küldetése. Mihail Korinyenko orosz és Scott Kelly amerikai űrhajósok egy évet töltenek fent egyhuzamban az állomáson. Az oroszoknak már a 80-as években sikerült ezt az egy éves idötartamú űrrepülést megvalósítani. A jelenlegi időtartam világrekorder Valerij Poljakov, aki a Mir űrállomáson töltött egyhuzamban 437 napot. Az USA űrhajózásának történetében Scott Kelly lesz az első, aki egy évet tölt az űrben. A jövőbeni Mars utazáshoz elengedhetetlenek a hosszú időtartamú űrutazással kapcsolatos főleg űrorvostani tapasztalatok, ami az oroszoknak bőven van,az USA-nak pedig semmi. "Még a Marsra se jutottak el az oroszok" az lehet de a Vénuszra már a szovjet időkben sikerrel szondát küldtek. A ki volt Gagarin előtt féle Nemere mese pedig egyszerre unalmas és vicces. Volt nála egy először esélyesebb jelölt, Grigorij Nyeljubov. Aki viszont elintézte magának, hogy ne legyen első: részegen összebalhézott egy rendőrrel, ami elég volt ahhoz,hogy Kamenyev csoportparancsnokot felbőszítse. Így lett belőle Gagarin 2-es számú tartaléka. German Tyitov volt az 1-es tartalék.Nyeljubov lehetett volna a világ harmadik űrhajósa Tyitov után repülhetett volna. Végül azonban a viselkedése miatt kirakták az űrhajós csoportból. A szovjet Távol-Keletre került MiG-21 pilótának ahol egx idő után elkezdte mesélni, hogy ő volt Gagarin 2-es számú tartaléka. Senki nem hitt neki, inni kezdett majd részegen egy vonat elé ugrott.
predator
2015. április 08. 09:01
Lone Wolf újra a tőled megszokott "logikus" gondolkodás. Kigyullad egy tengó a felújitás közben= "az egész hadsereg hadrafoghatatlan". A te logikáddal gondolkodva az USA hadserege is az, mert ott is történt ilyen tűzeset az elmúlt pár évben. Sőt a brit sereg is az kéne legyen, ugyanis tegnap az egyik tengeralattjárójuk vissza kellett térjen a bázisra, mert alámerülve egy jéghegynek ment, amit a britek közlése szerint nem érzékeltek a fedélzeti műszerek. A toronyban komoly károkat okozott a jéghegy. Szigorúan a te logikádat alkalmazva=a tengó műszerei nem észlelték a jéghegyet= a többié se észlelné ha ez nem vette észre= a brit haderő hadrafoghatatlan...
predator
2015. április 08. 08:44
Egy Oscar II kódnevű tengeralattjáró kapott lángra a felujítási munkák során. Ahogy előttem is leírták, a nukleáris üzemanyag és a fegyverzet már a munkák megkezdése előtt ki lett szedve a tengeralattjáróból. A tüzet sikerült eloltani.
Kommentelő
2015. április 07. 23:10
És ezek építik Paksot is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!