Harci delfinjeiket követelik az ukránok

2014. július 03. 12:18

A Krím-félsziget orosz megszállásával az ukránok harci delfinjei is az oroszok kezébe kerültek. Ukrajna most visszaköveteli a tenger alatti tárgyak felismerésére, hajók elirányítására, sőt állítólag ellenséges búvárok megtámadására is kiképzett delfineket.

2014. július 03. 12:18

Egy Szevasztopol melletti oceanáriumban tartották az ukrán hadsereg kiképzett harci delfinjeit, azonban a Krím-félsziget annektálásával az oroszok a harci felszerelés mellett a delfineket is megszerezték. Az ukránok a felszerelést és a delfineket is visszakérik – közölte Dmitrij Junuszov, a dél-ukrajnai Henicseszk régió első helyettes vezetője. A régióban nemrég avattak fel egy új delfináriumot, ahol el tudnák helyezni az állatokat.

Az oroszok egyelőre nem reagáltak a követelésre, de korábban az orosz sajtó arról írt, hogy tovább képeznék a tenger alatti tárgyak felismerésére, hajók elirányítására, sőt állítólag ellenséges búvárok megtámadására is kiképzett delfineket – írja az Origo.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. július 04. 11:34
Valamikor őket is így idomították a rosszra. Az átkozott tudásra. Tanulékony szörnyetegek voltak. Sajnos az áldott tudásra már sokkal kevésbé. Mert ahhoz több kell funkcionális intelligenciánál, amire egy csimpánz is képes.
Kárpáti Zoltán
2014. július 04. 11:23
Meg tudná azt magyarázni a harcimajom, hogy minek neki "harcidelfin"? Hogy minek gyilkolni és öldökölni? Hatalomért? Uralomért? És az meg minek? Mire használná azt? Ha nem a nép és az emberiség érdekében, akiket öldököl érte?
Kárpáti Zoltán
2014. július 04. 11:04
Hogy a delfinek nem építenek civilizációt, az csak azért van mert már túl vannak rajta, és ők már élik azt ("a krisztusi tant"), amit a primitív ember még kétezer év alatt sem fogott föl, és az erőszakon és az ellenségeskedésen kívül ma sem jár máson az a nagy esze.
Kárpáti Zoltán
2014. július 04. 10:09
Nem kapják meg. A delfinek szabad lények, és nem valók tömeggyilkosok kezébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!