Miklós Edit 15. lett szuper-óriásműlesiklásban

2014. február 15. 10:11

Gyengébbik számában, szuper-óriásműlesiklásban a 15. helyet érte el Miklós Edit Szocsiban a téli olimpián. A másik magyar induló Berecz Anna a 28. lett. A versenyt az osztrák Anna Fenninger nyerte. A sílövő Gombos Károly eközben arról panaszkodott, hogy nem elég zöld az idei téli játékok.

2014. február 15. 10:11

Az osztrák Anna Fenninger nyerte a női alpesi sízők szuper-óriásműlesikló versenyét a szocsi téli olimpia szombati napján. Miklós Edit remek síeléssel a 15. helyen zárt. Fenninger több mint fél másodperccel előzte meg a kifejezetten nehéz pályán második idővel célba ért háromszoros  olimpiai bajnok német Maria Höfl-Riescht, és ezzel pályafutása első olimpiai sikerét aratta. Az osztrák edző által kijelölt pályán az arany mellett a bronzérem is egy osztráknak, Nicole Hospnak jutott. A pálya nehézségét jól mutatja, hogy a 49 indulóból csak 31-en értek célba.

A szerdán lesiklásban hetedik, ezzel a magyar alpesi sízés történetének legjobb ötkarikás eredményét elért Miklós Edit gyengébbik számában, magas rajtszámmal nagyszerű teljesítményt nyújtva, a pálya nehezebb szakaszain is szépen síelve, 2,35 másodperces hátránnyal a 15. helyen zárta a versenyt. A szám másik magyar indulója, Berecz Anna 28. lett 7,5 másodperccel lemaradva az osztrák győztestől.

Eközben Gombos Károly sílövő arról panaszkodott, hogy az ígéretekkel ellentétben nem zöld olimpia a Szocsiban zajló ötkarikás játékok. „Tetszik az olimpia, de van, ami nem olyan, mint amilyennek ígérték. Például egyáltalán nem figyeltek oda a környezetvédelemre, pedig azt hangoztatták, hogy zöld olimpia lesz”.

A 32 éves versenyző elmondta, hogy bántóan sok erdőirtást látott az építkezések nyomán, illetve a buszok legtöbbször egy-egy személyt szállítva, kihasználatlanul közlekednek egyik helyről a másikra. Az első olimpiáján szerepelt Gombos Károly két számban indult: a múlt szombati nyitónapon a 10 kilométeres sprintszámban 79., míg csütörtökön a 20 kilométeres egyéni versenyben 88. lett.

A szombati napon sízőinken kívül több magyar is versenyezni fog gyorskorcsolyában, illetve rövidpályás gyorskorcsolyában. Nagy Konrád gyorskorcsolyában a férfi 1500 méteres versenyszámban lép a jégre, míg rövid pályán női 1500 méteren Heidum Bernadett, és Kónya Zsófia a selejtező körben, Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor a férfi 1000 m negyeddöntőjében versenyez.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. február 15. 15:35
Szép volt Edit, köszönjük!
bsandor
2014. február 15. 10:51
szeretünk Edit,erdélyből
sersem3
2014. február 15. 10:33
"Liu Shaolin Sándor" Júúúj geci! Na ez ki lehet? Valami kungfu kid korival a lábán? Lakatos Kevinkosztner,meg Orsós Nintendó sárgul az irigységtől.
Senye Péter
2014. február 15. 10:19
Miklós Edit többet nyújtott a sima 'résztvételnél'.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!