1200 zsidó lakás épülhet palesztin területen

2013. augusztus 12. 11:35

Az izraeli lakásügyi miniszter jóváhagyta 1200 új izraeli lakás építését a palesztin többségű Kelet-Jeruzsálem és Ciszjordánia zsidó telepein.

2013. augusztus 12. 11:35

A bejelentésre három nappal az izraeli-palesztin béketárgyalások felújítása előtt került sor, vasárnap. „A Zsidó Haza párt a kormány tagja, és mindig is elkötelezettek voltunk a telepek bővítése mellett, lakásügyi miniszterként az én felelősségem, hogy a fiatal párok otthonra leljenek az egész Jeruzsálemben, Karne Shemronban, Arielben vagy bárhol máshol” – magyarázta a döntés után Uri Ariel izraeli lakásügyi miniszter.

A palesztinok már jóideje szeretnék elérni, hogy az izraeliek ne építhessenek új lakásokat az általuk igazgatott területeken, amelyeken önálló államukat tervezik létrehozni. „Aki a döntést meghozta, az aláássa a béketárgyalásokat, és arra akar rákényszeríteni, hogy álljunk fel a tárgyalóasztaltól” – jelentette ki a palesztin főtárgyaló, Saeb Erekat.

Az izraeliek viszont a palesztin tiltakozások ellenére sem vonják vissza a telepek bővítéséről szóló határozatot. „Az elmúlt tizenöt év összes béketerve azt tartalmazta, hogy ezek a területek Izrael részei maradnak. Nem tudom, hogy az építkezések, hogyan hátráltatnák a békefolyamatot” – mondta Mark Regev izraeli kormányszóvivő.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. augusztus 12. 21:47
Ők csinálják jól. Már bocs, rühellem őket, de azt el kell ismerni, hogy rohadt jól taktikáznak. Ezzel hódítják meg csak igazán ezeket a területeket. Kurvára nem polkorrekt, cserébe mindenki mást basztatnak azért, mert nem nyalja ki a seggüket, de el kell ismerni, hatékonyak. Nekünk is nem a románokkal, meg a szlovákokkal kell szépelegni, csak amennyire muszáj, hanem újra össze kell kovácsolni a nemzetet.
kjkj945
2013. augusztus 12. 14:48
"" Nem tudom, hogy az építkezések, hogyan hátráltatnák a békefolyamatot” – mondta Mark Regev izraeli kormányszóvivő."" Nem tudom, hogy Ausztria annektálása, hogyan is befolyásolta a VH menetét??
Gyurcsány Viktor
2013. augusztus 12. 14:45
Az előbb úgy volt, hogy ott akarják hagyni Izraelt és mind beköltöznek Magyarországra. Megmondta Szaniszló Ferenc és Pörzse Sándor is! Most akkor miért építenek Palesztinában lakásokat??? Valaki magyarázza el, mert nem értem!
Akitlosz
2013. augusztus 12. 13:29
Nem nagy jövőt jósolok az önálló Palesztinának. Nem úgy tűnik, hogy létrejön valaha is, ha mégis meglehetősen életképtelen ország lenne. Az egyetlen életképes megoldás Ciszjordánia Jordániához, Gáza Egyiptomhoz csatolása lenne. Amúgy érdekes módon Ciszjordániának hívják a területet, és nem pedig Ciszizraelnek. Vajon miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!