Fico mindenkivel tárgyalna

2012. március 11. 14:35

Robert Ficót, a szlovákiai választásokon győztes Smer elnökét kérte fel kormányalapításra Ivan Gasparovic államfő. Fico pártja ugyan kormányképes többséget ért el, azonban nyitott az egyeztetésre a többi parlamentbe bejutott politikai erővel is. A Híd nem lát valódi teret a koalíciós együttműködésre.

2012. március 11. 14:35

Robert Ficót, a szlovákiai választás egyértelmű győztesét bízta meg kormányalapítással Ivan Gasparovic államfő - írja a bumm.sk. A Fico vezette Smer egyértelmű többséget szerzett, a politikus azonban ennek ellenére is tárgyalóasztalhoz ülne mindegyik másik, a pozsonyi parlamentbe bejutott párt vezetőjével.

 
Ján Figel, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) elnöke nem utasította el Ficót, de kifejtette: a Smer elsöpró győzelme azt jelenti, a Fico vezette pártnak kell vállalnia a felelősséget és megvalósítani választási programját. „A KDH helyét az ellenzékben látom“ - tette hozzá.
 
Simon Zsolt, a Híd alelnöke szerint nincs igazán tér arra, hogy koalícióra lépjenek Ficóékkal, de készek arra, hogy a fontos európai témákról és a párt prioritásairól egyeztessennek.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PalócGrandkanyon
2012. március 12. 16:38
Még a választásokhoz: Ne felejtsük el, hogy több, mint 4% az MKP-ra adta a voksát, de akiknek ennyire nem fontos az identitás és mindenképpen asszimilálódni akarnak, csak tessék. volt szerencsém tegnap a parameter.sk nevű szlovákiai magyar hírportál kommentjeit olvasni a következp témában: "A Jobbik önfeladással vádolja a felvidéki magyarokat az MKP bukása miatt" elszomorító volt. "Tisztelt magyar szerzö! Nem kell minket szlovákiai magyarokat sajnálni a választások miatt, inkákk törödjenek saját magukkal, hiszen odaát sokkal rosszabb a helyzet. Nincs szükségünk a pátyolgatásra , nagyon jól megvagyunk az MKP és Onök nélkül. Hagyjanak már végre fel a sikertelen állampolgárságukkal, születésünk óta van állampolgárságunk. Nem kell egy olyan országé, amely még szegényebb. Nem vagyunk mi sehonnan elszakítva, mi Szlovákiában vagyunk itthon magyarok és nem a FELVIDÉKEN!!! Már rühellem a szó szoros értelmében ezt a kifejezést. Ja és ne feledjék, nemcsak szlovák nacionalisták vannak, hanem az Onök segítségével nagyon sok magyar is. De föleg azok, akik még magyarul sem tudnak helyesen és hibátlanul írni , valamnint fogalmazni az internetes portálok oldalain. " "szerintem jobb lenne ha inkább magukkal foglalkoznának nem hiszem el hogy nincs nagyobb probémájuk amikor az országuk tonkre van téve...minket inkább haggyanak békén" ezek voltak a leghajmeresztőbbek
cutcopy
2012. március 11. 22:27
"Fico mindenkivel tárgyalna" De nem mindenkivel fog..
hoppa12
2012. március 11. 18:38
Nem tudjátok hogy szerepelt Slota testvér ?
Omega2010
2012. március 11. 16:25
Szegény orbán a nyakába kapta a nyugat mellé még Ficót is:) "Fico: Radičová és Dzurinda hallgatása Orbánt szolgálja 2011. január 7. péntek, 16:59 | TASR Pozsony | Nem viselkedik demokratikusan, és az európai értékeknek megfelelően Iveta Radičová miniszterelnök, és Mikuláš Dzurinda külügyminiszter - véli Robert Fico, a Smer elnöke, mert tétlenül nézik a magyarországi, antidemokratikus változásokat. “Hallgatásukkal Orbán Viktort szolgálják” - tette hozzá. Fico kifogásolta, hogy Magyaroszágon korlátozták az Alkotmánybíróságot, a sajtótörvénnyel cenzúrát vezettek be, és az új Alkotmánnyal pedig veszélyeztetik a hatalmi ágak szétválasztását. Fico felszólította a kormányt, erélyes nyilatkozatban ítélje el a magyarországi eseményeket. Ehhez pártja teljes támogatását ígérte" http://ujszo.com/online/kozelet/2011/01/07/fico-radicova-es-dzurinda-hallgatasa-orbant-szolgalja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!