Megkezdődőtt Kim Dzsong Il temetése

2011. december 28. 08:03

Tízezrek sorfalai előtt haladt el Kim Dzsong Il volt észak-koreai vezető gyászmenete Phenjanban, az ország fővárosában. A szertartást az állami televízió közvetíti, külföldi diplomaták delegációi nem kaptak meghívást a világtól hermetikusan elzárt ázsiai államba.

2011. december 28. 08:03

Megkezdődött Kim Dzsong Il észak-koreai vezető temetési szertartása szerdán  Phenjanban. A „kedves vezetőt” üvegkoporsóban ravatalozták fel. Az ázsiai állam hivatalos televíziója elkezdte élőben közvetíteni a temetési szertartást, melyet feltűnően minden részletre figyelve terveztek meg.

 
A főváros egyik főútvonalán haladó gyászmenet élén az elhunyt koporsóját szállító limuzin halad, mellette Kim Dzsong Un, a politikus fia lépked. A jármű tetején található Kim Dzsong Il portréja. A menet katonák és gyászolók tízezreinek sorfala között halad a havas sugárúton. 
 
Kim Dzsong Il halálát szívelégtelenség okozta december 17-én, utódja legkisebb, 30 év körüli fia, Kim Dzsong Un lett. Észak-Korea szűkszavú volt a szerdai szertartással kapcsolatban, egyetlen külföldi delegáció sem kapott meghívást a szertartásra.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. december 29. 09:33
Igazi Mao feje van ennek a diktátor palántának.
Senki Alfonz
2011. december 28. 23:20
Összefoglalva: lesz-e a svájci nevelésének eredménye? II. Rákóczi Ferencet hiába agymosták Bécsben, ő az első alkalommal magyar lett hamar! Hátha ez a kis duci is be akar kerülni a történelem hasznosai közé!
cutcopy
2011. december 28. 23:09
"utódja legkisebb, 30 év körüli fia, Kim Dzsong Un lett" Hát igen a legnagyobb gyerkőc kegyvesztett lett amikor titokban kiruccant a Japán Disneyland-be, a középső is szégyent hozott a családra mert langymeleg.. Maradt a legkisebb mert ő csak Van Damme-ért és Michael Jordanért rajong.. Csak a gombot ne nyomja meg játszásiból..!
Honfi-fi
2011. december 28. 13:46
http://www.youtube.com/watch?v=pSWN6Qj98Iw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!