Bojkottálták az ENSZ-ben Kim Dzsong Il gyászolását

2011. december 23. 09:01

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Japán és számos EU-tagállam képviselői megtagadták, hogy egyperces néma csenddel tisztelegjenek a hétvégén elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető emlékére.

2011. december 23. 09:01

Többek között az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Japán, Németország, és Franciaország is elutasította, hogy egyperces csenddel tisztelegjen a napokban elhunyt észak-koreai sztálinista diktátor, Kim Dzsong Il emléke előtt. Ezzel megbecsülésüket fejeznénk ki egy olyan embernek, aki „kétségtelenül több tízezer ember haláláért felelős” – indokolta egy nyugati ország diplomatája a bojkottot.

A 193 ENSZ-tagállam képviselőinek csak szűk harmada maradt az ülésteremben az egyperces gyászszünet idejére, ami ténylegesen 25 másodpercig tartott a Reuters beszámolója szerint. Pusztán protokolláris kérdésről van szó – mondta Nászer Abdul-Azíz an-Nászer katari diplomata, az ENSZ Közgyűlésének elnöke.

Kim Dzsong Il szombaton halt meg szívinfarktusban, halálát két nappal később jelentették be. Nasszir Abdulaziz al-Nasszer, az ENSZ elnöke hívott fel „egyperces néma csendre” egy csütörtöki ülés előtt az ENSZ-közgyűléseknek helyet adó, akkor éppen félig üres teremben.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2011. december 24. 11:51
Ez a nagy bátorság? Bezzeg ha olaj,gáz vagy valami elektronikához,fegyvergyártáshoz hasznos ásványkincs lapulna nagy mennyiségben Észak-Korea földje alatt... Na akkor már ott állnának az amerikai harckocsioszlopok a határon, meg készültségben lennének a B-52-esek,hogy kazettás bombával vigyék el a szabadságot és a demokráciát Észak-Korea népének. De se sok olaj,se más ásványkincs,meg atomuk is van,fanatikusak,nagyméretű hadsereggel. Így meg nem pálya,mert nagyok lennének a veszteségek.
Soma
2011. december 23. 15:16
Na, ebből elég! Bezzeg Brezsnyev körül ugráltak, mint kecskeszar a deszkán! Egy ember meghalt. Az meg egy dolog, hogy ki, hogyan ítéli meg a hátrahagyott életművét. Ettől még meghalt, a hozzá hasonló beosztásúaknak illik nem megtagadni a halottnak kijáró tisztességet.
anticonstitutionnelle
2011. december 23. 11:37
Koncentrációs táborok üzemeltetőit nem szokás gyászolni.
pascal
2011. december 23. 10:48
Egyperces néma gyászt kellett volna tartani, a meggyilkolt, éhenhalt észak-Koreaiak emlékére. Aztán pezsgőt bontani ennek az alkoholista tetűnek az örömteli halálhírére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!