Obama emelné a gazdagok adóját

2011. szeptember 18. 11:18

Az amerikai elnök a kiszivárgott hírek szerint az évi egy millió dollárt meghaladó jövedelmek adóját növelné. Az ellenzék előre tiltakozik.

2011. szeptember 18. 11:18

Barack Obama amerikai elnök javasolni fogja, hogy az évi egymillió dollárnál többet kereső amerikaiak fizessenek több adót, jövedelmüket legalább akkora adókulccsal terheljék, mint a középosztálybeliekét.

A lap szerint az elnök „Buffett-szabálynak” fogja nevezni az új adót. Az elnevezés Warren Buffett amerikai befektetőre utal, aki többször kifogásolta, hogy a milliárdosok - szerinte - nem fizetnek elég adót. A nagyon gazdagok, akik nem bérből, hanem befektetésből szerzik jövedelmük nagy részét, ez utóbbi után alacsonyabb kulccsal adóznak, mint a középosztálybeliek a bérjövedelmük után.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. szeptember 18. 14:29
A szocialisták lelkesen tapsolnak minden olyan adónak, amit nem nekik kell fizetniük, miközben tiltakoznak a mindenkit, így őket is érintő adók ellen. Ők maguknak sokallják a 16%-os jövedelemadót, de másokkal jóval többet fizettetnének. Olyan adóknak tapsoljatok, amit ti magatok is fizettek! Nem fizetnétek, hanem fizettek.
remki
2011. szeptember 18. 11:48
Csak hogy legyen valami értelmes dolog is a mandineren: http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=13665
Petrov
2011. szeptember 18. 11:43
ki az az Obama? biztos valami kenyai kecskepásztor ... de majd a csuttitörpe megmutatja neki hogyan kell ezt csinálni
balint60
2011. szeptember 18. 11:39
Úgy látszik, Obama még nem értesült az "arányos" adórendszer csodafegyver sikereiről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!